Starity

Drogteszten vett részt Dima Bilan

2014. december 12. 19:07   |   Szerző: hana001

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2008-as Eurovíziós Dalfesztivál győztese november elején lett rosszul egy koncertjén, s ezt követően Timati, orosz rapper, kábítószer használatával vádolta az énekest. Dima úgy döntött, tiszta vizet önt a pohárba és önkéntesen alávetette magát egy drogtesztnek.

hirdetés
Drogteszten vett részt Dima Bilan

Hatalmas botrány tört ki az orosz médiában, miután egyik kollégája droghasználattal vádolta meg Bilant. Az Eurovíziós Dalfesztivál 2008-as győztese november elején lett rosszul egy koncertjén, ez indította el a lavinát. Dima az esetet követően bocsánatot kért a rajongóitól, s a történtekre is magyarázatot adott. Állítása szerint túlhajszolta magát, emiatt léptek fel nála egészségügyi problémák.

Az énekes jelenlegi munkásságát ismerve valóban úgy tűnik, túl sok dolgot vállalt magára: szólókarrierje mellett, az Alien 24 aktív tagja, s mindkét zenei projektjével folyamatosan koncertezik. Mindezek mellett filmet forgat és a Voice orosz változatában mentorként is tevékenykedik.

Timati, orosz rapper viszont úgy vélekedett, Dima nem mond igazat, és valójában a drogok miatt lett rosszul. Véleményét közösségi oldalán osztotta meg a nagyvilággal: nyíltan elítélte Dima viselkedését, s leginkább azt nehezményezte, hogy az énekes kábítószer hatása alatt lépett színpadra fiatalkorú rajongói előtt.

Bilan producere, Yana Rudkovskaya azonnal reagált a vádaskodásra és rágalmazás miatt perrel fenyegette meg Timatit. Az orosz sztárvilág is két részre szakadt: egyik fele a rapper, a másik pedig Dima mellett állt ki. A két előadó között kialakult konfliktusnak közel egy héttel később vége szakadt, ugyanis a feleknek sikerült a bíróság bevonása nélkül is közös nevezőre jutni. Ennek részleteiről azonban nem sokat tudni, mert a média teljes kizárásával intézték el az ügyet.

Yana a tegnapi nap folyamán elárulta, Dima november 10-én önkéntesen vetette alá magát egy drogtesztnek, hogy tisztázhassa magát a vádak alól. Az eredményt már másnap megtudták, de mindezidáig nem hozták nyilvánosságra.

A vizsgálatok negatív eredményt mutattak – nyilatkozta Yana Rudkovskaya, az orosz MK napilapnak. Arra a kérdésre, hogy miért csak most derült ki mindez, a következőképpen válaszolt: Talán mindenhol azt kellene kiabálnom, hogy Bilan nem drogfüggő? Tegnap egy rádióállomás felkeresett telefonon, s arról érdeklődtek, mi a véleményem Eugene Brune kezdeményezéséről, miszerint minden hazai közszereplőt drogtesztnek kellene alávetni. Azt mondták, kételkednek benne, hogy Dima elvégezné a tesztet. Mondtam nekik, hogy már régen megtette.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek