Starity

Elhunyt Joe Cocker

2014. december 22. 21:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

70 éves korában a tüdőrákkal folytatott reménytelen küzdelem végén vesztette életét Joe Cocker.

hirdetés
Elhunyt Joe Cocker

A zenész ügynöke, Barrie Marshall egy órával ezelőtt erősítette meg, miszerint 70 éves korában tüdőrák következtében vesztette életét a legendás Joe Cocker. A zenész karrierjének legmozgalmasabb évei a '60-as '70-es évek időszakára tehető, ám napjainkig aktívan űzte a zeneipart.

Több mint félévszázados karrierje során 22 stúdiólemezzel rukkolt elő és számtalan slágerrel örvendeztette meg rajongóit a You Are So Beautifullal kezdve a Jennifer Warnesszel közösen készített Grammy-díjas duetten, az Up Where We Belongon át a You Can Live Your Hat Onig.

Hosszú és tartalmas életútját azonban a tüdőrák árnyékolta be, mellyel szemben nem győzedelmeskedhetett, a mai nap folyamán coloradói otthonában, szerettei körében vesztette életét. Ezen haláleset oly sok legendáéhoz hasonlóan alapjaiban rengette meg a zenei életet. Amint a hír bejárta a világsajtót, rajongói és kollégái sem voltak restek szomorúságukról értesíteni a világot és részvétüket kifejezni a gyászoló családnak.

Nyugodjék békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek