Starity

Debütált A tenger szívében előzetese

2014. december 27. 15:03   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy az 1820-as években játszódó és a Moby Dick-inspirálta filmben bizonyíthat Chris Hemsworth.

hirdetés
Debütált A tenger szívében előzetese
Fotó: Jonathan Prime/Warner Bros. Entertainment Inc.

1820 telén az Új-Angliából induló bálnavadász hajót, az Essexet megtámadta valami, ami mindenki számára felfoghatatlan volt: egy mamutméretű és akaratú ámbráscet, aminek majdhogynem emberi értelemben vett bosszúszomja van. A hajó legénysége 90 napot töltött el a Csendes-óceán déli részén, több ezer mérföldre otthonuktól.

Ez az igaz történet szolgált alapjául a Herman Melville által írt Moby Dicknek, ami viszont csak a felét mesélte el a tengeri katasztrófának. Így Ron Howard rendező úgy döntött, hogy vászonra viszi a teljes sztorit, a főszerepet pedig Chris Hemsworthnek adta, akivel már a 2013-as Hajsza a győzelemért című, szintén megtörtént eseményeken alapuló drámában is együtt dolgoztak.

Az ausztrál színész egyébként elárulta, úgy készítették fel őt és színésztársait az éhező matrózok szerepére, hogy egy olyan diétára fogták őket, melynek értelmében naponta mindössze 500-600 kalóriát vihettek be szervezetükbe.

Chris mellett feltűnik még mozivásznon Cillian Murphy, Ben Whishaw, Frank Dillane, Brendan Gleeson, Michelle Fairley, Benjamin Walker, Charlotte Riley, Jordi Mollà és Tom Holland is, az amerikai premier pedig 2015. március 13-án lesz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek