Starity

Elhunyt a Harry Potter színésze

2015. január 03. 18:06   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A népszerű filmsorozat Elphias Doge-a karácsony napján életét vesztette. 79 éves volt.

hirdetés
Elhunyt a Harry Potter színésze

1967 óta tevékenykedett színészként az Egyesült Királyságban született  David Ryall, akit főként a televíziók képernyőjén lehetett viszontlátni különböző sorozatokban, azonban a mozivásznon is gyakran visszaköszönt, egyik, a fiatalok számára legismertebb szerepe a Harry Potter-sorozatban a Mágiaügyi Minisztérium és a Főnix Rendjének egyik tagja, Dumbledore egyik közeli barátja, Elphias Doge volt.

Távozásának híre december 27-én jelent meg és színésznőként dolgozó lánya, Charlie Ryall is megerősítette a Twitteren. Köszönöm @Markgatissnak és mindenkinek, aki kedves, szeretetteljes és bátorító szavakat küldött az édesapámról, a briliáns David Ryallről.

Kérlek szánjatok egy percet, hogy emlékezzetek hatalmas, öt évtizedet áthidaló karrierjére, a jól ismert filmeken és sorozatokon kívül. Nem csak a Harry Potter létezik. Nem az, hogy nem szeretem a Harry Pottert. Szeretem, de tényleg. Viszont annyira sok minden van még - írta Charlie.

Ryall olyan népszerű szériákban szerepelt öt évtizedes pályafutása alatt, mint a BBC-n a '80-as évektől futó Az éneklő detektív, a Prime Suspect, a The Borrowers vagy a Doctors. A filmek terén pedig olyan alkotásokban bizonyított a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. része mellett, mint a Hisztéria, az Oscar-jelölt Kvartett - A nagy négyes és az idei évben megjelent és a kritikusok által is elismert Mr. Turner és az Autómata.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek