Starity

Alonsóé az első rajtkocka

2010. szeptember 11. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Ferrarinál remekül időzítettek, idei első pole-pozíciójukat éppen hazai versenyükön, az Olasz Nagydíjon szerezték Fernando Alonso révén. A spanyol mellől Jenson Button rajtolhat majd. A harmadik idő Felipe Massáé.

hirdetés
Alonsóé az első rajtkocka

Az idei esztendőben szinte nem volt időmérő Red Bull-dominancia nélkül. Az évad során egyszer sikerült elvenni tőlük a pole-t, a Kanadai Nagydíj időmérőjén Hamiltonnak sikerült megszereznie az addig elérhetetlennek  tűnő első helyet. Most pedig az Olasz Nagydíj szombatján ismét sikerült megfosztani Webert és Vettelt a pole-tól. Noha ez nem volt nehéz feladat, mivel az edzés utolsó részében világossá vált, hogy a Mclaren és a Ferrari közt fog eldőlni a pole-pozíció sorsa.

A Q1-ben semmi szokatlan nem történt, a papírforma szerint alakult minden.

A Q2-ben is szinte minden úgy zajlott minden, ahogyan az eddigi futamokon, talán Schumacher 12. helye okozott némi csalódást, de lehet, hogy idelye lenne hozzászokni ahhoz, hogy Schumachert nem sokat láthatjuk a Q3-ban.

A Q3-ban mindenki a lágy gumit választotta. Fernando Alonso kiment gyorskörre, s rögtön megfutotta a hétvége legjobb idejét (1:21.962). Ezzel meg is nyerte az időmérőt. A Red Bullok gyenge teljesítménye ellenére azért a 4. és 6. időt elérték.

A futamot magyar idő szerint vasárnap 14 órakor rajtoltatják el.

A sorrend a következő:

  1. Alonso
  2. Button
  3. Massa
  4. Webber
  5. Hamilton
  6. Vettel
  7. Rosberg
  8. Hulkenberg
  9. Kubica Renault
  10. Barrichello
  11. Sutil Force
  12. Schumacher
  13. Kobayashi
  14. Buemi
  15. Petrov
  16. Alguersuari
  17. De la Rosa
  18. Trulli
  19. Kovalainen
  20. Liuzzi
  21. Glock
  22. Di Grassi
  23. Senna
  24. Yamamoto

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek