Starity

Még mindig töretlen a Doctor Who népszerűsége

2015. január 10. 10:10   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nézettségi rekordot döntött a népszerű brit sorozat legutóbbi évada az USA-ban.

hirdetés
Még mindig töretlen a Doctor Who népszerűsége

52 év telt el azóta, hogy 1963-ban a BBC levetítette az Egyesült Királyságban a Doctor Who című drámai elemekkel megfűzerezett sci-fi-sorozat legelső epizódját, William Hartnell főszereplésével. Azóta a klasszikus szériának vége lett, 2005-ben viszont újra útnak indította az anyacsatorna, ezen hosszú idő alatt pedig 13 színészt láthattunk a Doktor szerepében, és útitársait sem voltak restek gyakran váltani a készítők.

A sok csere ellenére azonban a sorozat sikere és nézettsége egyáltalán nem csappant meg, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az Egyesült Államokban a 2014-es év során rekordot döntött a nemrég véget ért nyolcadik évad. A BBC America nemrégiben adta hírül, hogy a Doctor Who az eddigi legnagyobb nézőszámot produkálta: 2,3 millióan követték figyelemmel Peter Capaldi és Jenna Coleman kalandjait az univerzumban.

Emellett arra is fény derült, hogy a december 25-én adásba került karácsonyi különkiadás 2,6 millió nézőt vonzott a képernyők elé az USA-ban, megerősítve ezzel a készítők döntésének helyességét, amikor is Capaldit választották Matt Smith utódjának.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek