Starity

A vártnál korábban érkezett Björk új albuma

2015. január 23. 09:09   |   Szerző: botond96

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az eredetileg 2015. március 7-re tervezett megjelenés előtt, már a napokban debütált az énekesnő visszatérő lemeze, melynek címe Vulnicura.

hirdetés
A vártnál korábban érkezett Björk új albuma

Az izlandi énekesnő legutóbbi albuma, a Biophilia nagy sikert aratott világszerte, a rajongók és a kritikusok körében egyaránt, így nem meglepő, hogy két éven keresztül turnézott lemezével a Biophilia Tour keretein belül.

Az énekesnő anno a Björk: Biophilia Live című koncertfilmjének londoni bemutatóján nem vett részt, mivel indoklása szerint az új lemez munkálataival volt elfoglalva. Később ezt meg is erősítette: az új anyag a 2015-ös év folyamán biztosan megjelenik.

Björk  január 14-én hivatalos Facebook-profilján jelentette be az új korong címét, majd nem sokkal ezt követően rejtélyes okokból kifolyólag elkezdtek kiszivárogni a dalok az internetre. Emiatt az énekesnő és csapata előrehozta a megjelenést, így 24 órán belül a Volnicura már elérhetővé vált az iTuneson. A tervezett hivatalos megjelenést egyébiránt március 7-re, a New York-i Museum of Modern Arts (MOMA) által megrendezett, Björk karrierjét átívelő kiállítására időzítették volna.

A hirtelen kiadás mellé Björk egy személyes levelet is csatolt: állítása szerint az album egy szakítást feldolgozó dalok összessége és reméli, hogy a számok segítséget nyújtanak majd másoknak is. Az énekesnő eközben azt is bejelentette, hogy turnéra indul a Volnicura Tour keretén belül, melynek az első New York-i időpontjai már elérhetőek.

(A Volnicura borítója)

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek