Starity

A Dal 2015: megvannak az első továbbjutók!

2015. január 26. 11:11   |   Szerző: DJ Székács

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén már negyedik alkalommal kerül az MTVA képernyőjére A Dal című zenei válogató, amely arra hivatott, hogy megkeresse azt az egy dalt, ami képviselni fogja hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az idei Eurovízió immár sorban a hatvanadik lesz, és az osztrák fővárosban, Bécsben kerül rá sor.

hirdetés
A Dal 2015: megvannak az első továbbjutók!

2015. január 24-én vette kezdetét A Dal című szórakoztató és válogató showműsor az MTVA képernyőjén. Az idei nagy kérdés nem más, mint hogy vajon kit ér az a megtiszteltetés, hogy Magyarországot képviselheti a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon, Bécsben?

A csatorna még 2011-ben indította útjára A Dalt, amely legelső adását követően nagyon sok változáson esett keresztül. A legszembetűnőbb átalakulás elsősorban a műsorvezetők személyében, a szabályokban és a szavazás menetében történt. A műsort jelenleg a kereskedelmi televíziótól átigazolt Tatár Csilla és Harsányi Levente vezeti. A zsűri tekintetében nem tapasztalhattunk nagy változásokat. A három állandó tag Rákay Philip, Csiszár Jenő és Rúzsa Magdi a helyén maradt, ám új tagként Marosi Z. Tamás, vagyis Pierrot is csatlakozott a korábbi triumvirátushoz. Van továbbá egy ötödik zsűritag is. Ez a bizonyos ötödik zsűritag nem más, mint maga a tévénéző, hiszen a Rising Starhoz hasonló módon a pontozáshoz és a szavazáshoz A Dal 2015 nevű alkalmazást kell letölteni, amely Android és iOS platformon egyaránt elérhető.

A boldog továbbjutók a következők:

Első helyen a Passed nevű együttes jutott tovább Mesmerize című dalukkal. Az együttes tagjai tavaly érettségiztek le, de most ebben a műsorban mutatkoztak be az egész ország előtt, illetve készülnek az Eurovízióra.

Tóth Vera Gyémánt című dal zsebelte be a második legjobb pontszámot. Az egykori Megasztár-győztes saját bevallása szerint rettenetesen izgult. Az első elődöntő egyik legerősebb dala az övé. Csiszár Jenő állítása szerint a szám feltűnően hasonlít egy James Bond-film betétdalához.

Harmadikként a győri 17 éves gimnazista lány, Dallos Bogi jutott tovább World of Violence című dalával. Bogi harmadik alkalommal szerepel A Dal című műsorban. Állítása szerint azért lép fel mezítláb a show-ban, mert nem szeret magas sarkú cipőben lenni. Bogi tavaly egészen a döntőig menetelt We All című slágerével, ám az idei versenydala a zsűrit megosztotta.

Az egykori Cotton Club Singers tagja, Szűcs Gabriella is továbbjutott a középdöntőbe. Az Úgysem felejtesz el című dal azonosul a jazz stílusjegyeivel és az énekesnő is nagyon szereti. A negyedik helyen hármas holtverseny alakult ki, ahol a zsűri őt és a Karmapolis együttest juttatta tovább.

Szintén a hármas holtversenyből továbbjutott a középdöntőbe a Karmapolis együttes Time is now című dalával, amely igazából egy „2015-kompatibilis” szám, ám sokan úgy válik, hogy nem túlságosan egyedi szerzemény.

Végül a közönség juttatta tovább vigaszágról Antal Timit és Woke Up This Way című számát a középdöntőbe. Magát a dalt egykori mentora, ifj. Malek Miklós szerezte. Az erdélyi származású énekesnő először szerepel a műsorban.

Jövő héten, szombaton folytatódik A Dal 2015, immár a második izgalmas elődöntővel, s 10 új szerzeménnyel. Innét is csak a legjobb 6 produkció kerülhet majd be a középdöntőbe, amely után a döntő következik, ahol kiderül: melyik lesz az az egyetlen dal, amely Magyarországot képviselheti az osztrák fővárosban, Bécsben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek