Starity

Elhunyt Demis Roussos

2015. január 26. 17:05   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A görög énekes, aki több, mint 60 millió albumot adott el világszerte, 68 éves korában az athéni Hygeia kórházban hunyt el - erősítette meg a BBC.

hirdetés
Elhunyt Demis Roussos
Fotó: Getty Images

Roussos 1946-ban született Artemios Ventouris Roussos néven az egyiptomi Alexandriában, görög apa és egyiptomi-olasz anya gyermekeként. A család a hatvanas évek elején költözött vissza Görögországba, ahol a tehetséges fiú már 17 évesen megmutatta a hangját a The Idols énekeseként.

A progresszív rockbanda, az Aphrodite's Child tagjaként vált ismertté hazájában, a hatvanas évek végén, akikkel három albumot is készített. A világhírnevet akkor szerezte meg, amikor 1971-ben szólókarrierbe kezdett. A hetvenes és nyolcvanas években olyan slágerekkel hódította meg a zeneszerető közönséget, mint a Forever and Ever, a Goodbye és a Quand je t'aime. Ő énekelte a népszerű Tűzszekerek című film betétdalát, amelyet zenésztársa, a szintén világhírű Vangelis komponált. Egyedi hangja mellett az extravagáns öltözködésével is elismerést szerzett.

A kilencvenes években már ritkábban készített lemezt, de még mindig alkotott és időnként rövid turnékon találkozott a rajongóival. Utolsó albuma, a Demis 2009 májusában jelent meg.

Egy ideje már egy athéni magánkórházban kezelték egy meg nem nevezett betegség miatt, de 2015. január 25-én reggel váratlanul elhunyt. Halálhírét egy nappal később jelentette be egyik barátja, az újságíró Nikos Aliagas.

Nyugodjon békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek