Starity

Csatornatisztítás: magas nyomáson

2015. január 28. 08:08   |   

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A csatornatisztítás jóval bonyolultabb, mint egy házi praktika alkalmazása egy eldugult lefolyónál. Szakember, speciális eszköz és magas nyomás kell hozzá.

hirdetés
Csatornatisztítás: magas nyomáson

A csatorna tisztítására akkor van szükség, ha már nagyon nagy a baj, általában épületen kívül, tisztító nyíláson keresztül végzik képzett szakemberek. Szükség esetén az épületen belül is megoldható, speciális, magas nyomású tisztítógép kell hozzá, a csövéből kilövellő víz minden lerakódást eltüntet az útjából. A nyomás olyan erős, hogyha nem képzett szakember végzi a tisztítást, óriási károkat okozhatunk a csatornában és a lakásunkban.

A csatorna tisztítása tehát elősorban magas nyomású gépekkel történik, természetesen nem minden szakember rendelkezik ilyen berendezésekkel, ezért már az elején világossá kell tenni a problémát, és minél pontosabban meghatározni. Ebben a munkafolyamatban a csatornatisztító gépek megléte elengedhetetlen.

Ezeknek a magas nyomású gépeknek a belső égésű motorja hajtja a szivattyút, ez akár több száz méteres tömlőt is működtethet. A gépek mérete nem túl nagy, de elegendő ahhoz, hogy a családi házak, lakások, kisebb gyárak csatornáját megtisztítsák.

A nagyobb méretű, a szakmában csak womának hívott ipari berendezéseket általában már autóról kapják a meghajtást, diesel motorról működtetik őket. Ezek tisztítók hatalmas, több méter átmérőjű csatornákat tisztítanak meg, elképesztő erejű, akár 300 baros nyomáson, ami emberre is veszélyes. Éppen ezért ennek a gépnek a működtetését csak képzettséggel rendelkező szakemberek végezhetik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek