Starity

Hamarosan érkezik a Trónok harca ötödik évada

2015. február 01. 13:01   |   Szerző: Lady Suzy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamarosan érkezik az HBO sorozatának legújabb, immáron ötödik évada, a készítők pedig szokásukhoz híven egy trailerrel lepték meg a rajongókat.

hirdetés
Hamarosan érkezik a Trónok harca ötödik évada

A Trónok harca kétségkívül napjaink egyik legsikeresebb sorozatának számít, hiszen amellett, hogy a nézettségben jeleskedik, január 29-től egy héten keresztül IMAX mozikban is megtekinthették a rajongók a negyedik évad utolsó két részét. Az osztatlan sikerekre rátesz egy lapáttal, hogy korábban még egy sorozat sem került mozivásznakra. A kétórás vetítést követően a jelenlévők megtekinthették az ötödik évad exkluzív előzetesét, amely már számunkra is elérhető.

Az új évad szokás szerint rengeteg meglepetést tartogat minden néző számára, hiszen – bár a széria George R. R. Martin Varjak lakomája és Sárkányok tánca című könyveit veszi alapul – rengeteg olyan jelenetre számíthatunk, amik nem szerepeltek a regényekben. Emellett David Benioff és D.B. Weiss készítők megerősítették, hogy az író következő könyvéből, a még meg nem jelent The Winds of Winterből is beletettek néhány jelenetet.

Vigyázat, spoiler-veszély!

A negyedik évad utolsó része rengeteg karakter életében gyökeres változásokat eredményezett, ennek következtében pedig az új szezon ezúttal inkább a tengerentúli Essos világára összpontosul. Daenerys továbbra is Meereen városában próbálja fenntartani a rendet, miközben a volt rabszolgatartók mellett sárkányai is egyre nagyobb problémát jelentenek számára. Tyrion cselekedetei folytán menekülésre kényszerül, ezért a Szabad városok egyikében húzza meg magát Varys társaságában, akivel – ahogy az előzetesben is hallható – próbálnak egy alkalmas embert találni, aki elfoglalhatja a Vastrónt.

Arya megérkezik Braavosba, valami olyan után kutatva, amit még maga sem ért, eközben Westeroson Sansa pedig Kisujj segítségével próbál elrejtőzni Cersei haragja elől. Királyvárban továbbra is Tommen uralkodik édesanyja, Cersei régenssége alatt, aki kétségbeesetten próbálja megtalálni Tyriont, miközben Jaime délre, Dorne sivatagos vidékére kalauzol minket, ahol újabb szereplőkkel ismerkedhetünk meg. Északon a vadak Stannis seregének jelenlétében is mozgolódnak, Jon pedig próbál rendet tenni az Éjjeli Őrség szétzilált testvérei közt.

Az új évad premiervetítésére április 12-én kerül sor.

Február 8-án, azaz jövő vasárnap az HBO egy különkiadással készül a nagyérdemű számára, ugyanis egy Day in the Life nevezetű félórás produkciót tűzött műsorra, melyben betekinthetünk az új évad kulisszái mögé. Addig is vegyünk egy pillantást arra a néhány képre, ami pár nappal ezelőtt került fel az internetre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek