Starity

A Queen + Adam Lambert fergeteges koncertet adott Bécsben

2015. február 02. 14:02   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Február 1-jén fergeteges koncertet adott a Queen + Adam Lambert Ausztria fővárosában, Bécsben. Az eseményen több száz magyar rajongó vett részt.

hirdetés
A Queen + Adam Lambert fergeteges koncertet adott Bécsben
Fotó: Kozma Vivien

Jubileumi időpont: tizedszer lépett fel a zenekar az osztrák fővárosban, és ez volt a harmadik alkalom, hogy Freddie nélkül tették ezt. Bécsben közel 17 ezer Queen- és Adam Lambert-rajongó gyűlt össze, és a magyar fanok két busszal, illetve külön kocsival érkeztek a helyszínre, hogy élőben láthassák kedvenceiket.

A legelszántabbak már reggel héttől vártak a hidegben, az aréna előtt, hogy a legjobb helyeket foglalhassák el a koncerten, ami mellesleg este nyolckor kezdődött, pontosan. Lambert bábjátékkal indította a show-t, hiszen a hatalmas vászon előtt kezdett el játszani az árnyékával, megadva az alaphangulatot az estének. A közönség soraiban több magyar zászlós szívecske volt látható, a rajongók ezzel fejezték ki, mennyire szeretik kedvencüket - legyen az Adam, vagy akár a Queen két megmaradt alapítótagja, Brian May és Roger Taylor.

A Radio Gaga alatt Adam szokás szerint lement a közönséghez pacsizni, és velük énekelni egy kicsit, azonban most kisebb fennakadás történt. Ahogy a magyar rajongókra köszönt volna, egy izgatott jelenlévő visszarántotta, és nem akarta elengedni kedvenc énekesét, akinek ki kellett szabadítania karját, miközben folytatta a dalt, mintha mi sem történt volna, majd a színpadon viccesen megjegyezte, hogy köszönöm, hogy végül visszaadtad a kezemet!

Brian May a show közepe felé megmutatta új szenvedélyét, ami nem más, mint egy selfie-bot. Ezzel a gépezettel minden állomáson levideózza magát és a közönségét. A bécsi felvételen tisztán láthatjuk a magyar szíveket és rajongókat, akik szépen megtöltötték az első három sort.

A koncert 24 dalból állt, tartalmazva a legnagyobb slágereket (mint a Fat Bottomed Girls, a Who Wants To Live Forever, az I Want It All, a Radio Gaga, a Bohemian Rhapsody), apa-fia dobpárbajt Rufus Taylor és Roger Taylor között, tízperces gitárszólót a rocklegenda, Brian May által, és egy fergeteges finálét a banda leghíresebb dalaival, a We Will Rock You-val és We Are The Championsszel.

Dallista:

  1. One Vision
  2. Stone Cold Crazy
  3. Another One Bites The Dust
  4. Fat Bottomed Girls
  5. In The Lap Of The Gods
  6. Seven Seas of Rhye
  7. Killer Queen
  8. I Want To Break Free
  9. Somebody To Love
  10. Love Of My Life
  11. ’39
  12. It’s a Kind Of Magic
  13. Bass Solo, Drum Battle
  14. Under Pressure
  15. Save Me
  16. Who Wants To Live Forever
  17. Guitar Solo + Blue Danube Waltz
  18. Tie Your Mother Down, Vocal Sing-along
  19. I Want It All
  20. Radio GaGa
  21. Crazy Little Thing Called Love
  22. Bohemian Rhapsody
  23. We Will Rock You
  24. We Are The Champions

Fotók: Kucsora Réka, Kozma Vivien

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek