Starity

Jacoby Shaddix: „Hiszünk az élő fellépésekben”

2015. február 06. 14:02   |   Szerző: LadyAly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Papa Roach frontembere beszélt az új lemez dalainak létrehozásáról, az élő fellépések fontosságáról és a rossz érzéseiről is Las Vegas kapcsán.

hirdetés
Jacoby Shaddix: „Hiszünk az élő fellépésekben”

A LocalBozo.com interjút készített a Papa Roach frontemberével, Jacoby Shaddixszel az új album, a F.E.A.R. létrehozásáról és arról, hogy mennyire elégedettek a kész projekttel.

Nagyon elégedett vagyok a kész lemezzel. Határozottan jobban megközelíti azt, amit ki akarunk hozni egy-egy albumból. Beléptünk a stúdióba lényegében a nagy semmivel, csak egyetlen refrén volt a fejünkben, mégpedig a Broken As Me, ám mi sosem tartunk nyilván ilyesmit. De a producer, Tobin, valamint Tony azonnal hozzáláttak. Ők úgy voltak vele, hogy 'Király, meg tudjuk csinálni. Nem probléma.' Tudod? És én meg Jerry csak kedvesen néztünk, hogy mi van?! Szóval nekem csak el kellett hinnem, hogy menni fog, oké, király. Csak ugrálni fogok itt és meglátom, hogy mi történik. Aztán ahogy elkezdtünk dolgozni a Broken As Me-n, mintha egy zsilip nyílt volna meg bennem, éreztem a kreatív erőt, én csak...  Soha nem éreztem még azelőtt ilyet, dühös voltam, de ez az érzés hajtott előre. Teljesen fel voltunk tüzelve az első szám hangjaitól, amit felvettünk, mintha egy verseny lett volna. A dal azonban csak 2-3 hónap után fedte fel magát - mondta az énekes.

Jacoby beszélt továbbá az élő fellépések fontosságáról, arról, hogy olyan dalokat írt, amik tökéletesek a színpadon, még megvágva is: Mi a rock and roll élő előadásában hiszünk és ez nagyon fontos. Olyan zenét akarunk csinálni, amely kapásból az élő környezetre fordítja a figyelmet. Azt hiszem, már elég régóta csináljuk ezt ahhoz, hogy tudjuk: működni fog-e vagy sem. Eh, nem ez az üzlet, haver. Az a jam nem fogja összeilleszteni azt, amit tenni akarunk. De akkor, amikor a stúdióban vagy, az egy olyan dolog, hogy akkor el kell menned oda és igazán tesztelned kell azt, amit csinálsz az úton. És látnod kell, hogyan működik - nyilatkozta a frontember.

Az F.E.A.R.-t Las Vegasban vették fel, bár a banda hazai bázisa 2006 óta a kaliforniai Sacramentóban található meg. Shaddix elmondta a The Pulse Of Radiónak, hogy nem volt túl boldog először, hogy itt, ebben a bűnös városban kellett felvenniük az anyagot.

Ebben a városban követtem el a legnagyobb kudarcaim közül néhányat, s itt hoztam néhány nagyon rossz döntést, életem legnagyobb összeomlásai történtek Vegasban, tudod. Azt hiszem azért küldtek vissza abba a városba, hogy helyrehozzam azt az időt. Odamentünk és szembenéztem azzal, amit korábban itt éreztem, az igazi élettől való félelemmel. Úgy éreztem, hogy élve felfal. De igazán és teljesen 100%-ban a zenének adtam át magam és ez volt az, ami átsegített a nehézségeken - vallotta be őszintén az énekes.

A Seether és a Papa Roach összeállt, hogy közösen reklámozzák turnéjukat, ami 2015. január 9-én indult útjára a floridai Orlandóban, február 7-én viszont a szelek ismét Vegas felé fújják őket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek