Starity

Érkezik Stephen King új novellája

2015. február 13. 10:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamarosan magyarul is olvashatják a rajongók a Revivalt, mely az Újjászületés címet kapta anyanyelvünk fordításában. A könyvre már nem kell sokat várni, tavasszal a boltok polcaira kerül.

hirdetés
Érkezik Stephen King új novellája

A Revival Amerikában hivatalosan 2014. november 11-én jelent meg. King ezzel a novellájával visszatér eredeti műfajához, a rémtörténethez, avagy a horrorhoz, hiszen ezelőtt kiadott könyve, a Mr. Mercedes a krimi világába kalauzolta el az olvasókat. Az Újjászületés egy karizmatikus prédikátorról, valamint egy jelentéktelen rockzenészről szól.

Ő maga így mesélt a történetről: Egy kis Új-angliai városkában több mint fél évszázaddal ezelőtt árnyék vetül egy kisfiúra, aki éppen a játékkatonáival játszik. Jamie Morton felnéz a feltűnő emberre, az új miniszterre. Charles Jacobs gyönyörű feleségével együtt átalakítja a helyi templomot... Amikor a tragédia lecsap a Jacobs családra, a karizmatikus prédikátor megátkozza Istent, kigúnyolja a vallást, száműzetésbe taszítva magát a sokkolt városból. [...] Jamie-nek megvannak a saját démonai. Harmincas éveinek közepén jár, heroinfüggő, élete zátonyra futott és kétségbeesett. Később újra találkozik Charles Jacobsszal, amely találkozás mindkét fél számára súlyos következményekkel jár. Kettőjük köteléke egy olyan erős szerződés, mely túlmutat még az Ördög örökségén is, s Jamie-nek rá kell jönnie, hogy az újjászületésnek rengeteg jelentése van.

Az író később azt is elmondta az Újjászületés kapcsán, hogy már gyermekkorában is foglalkoztatta ez a téma, ezért új könyvéhez ihletként használta fel Mary Shelley Frankensteinjét. 

A rajongók izgalommal várják a legújabb Stephen King-féle rémtörténetet, s a jelek szerint ez is hozni fogja az eddigi színvonalat.

 

A könyv amerikai borítója

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek