Starity

Dalpremier: Karai Anna feat. Kovács Áron - Szuperhős lettem

2015. február 14. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tegnap esti élő premier után, a mai napon debütált Karai Anna legújabb, Szuperhős lettem címre keresztelt, Kovács Áronnal közös szerzeménye.

hirdetés
Dalpremier: Karai Anna feat. Kovács Áron - Szuperhős lettem
Fotó: Facebook/Karai Anna

A tegnap este folyamán a budapesti Alcatrazban adott koncerten került bemutatásra Karai Anna Kovács Áronnal közös szerzeménye, a Szuperhős lettem. A dalt Anna zenésztársai, Tarcsai Ádám és Narday Álmos szerezték, a tegnapi koncert pedig Anna tavaszi fellépéssorozatának nyitóállomása is volt egyben.

Az új dallal, a tavaszi fellépéssorozattal és jövőbeni terveikről beszélgettünk Anna zenekarának dalszerzőjével és dobosával, Tarcsai Ádámmal.

- Mit lehet tudni a dalról? Honnan jött az ötlet, hogy „szuperhősnek álltok”?

- Tavaly ősszel Annával utaztunk Budapest felé, és egy förtelmes dugóba keveredtünk az autópályán, kicsivel később pedig, a kellő fáradtsági pontot elérve megmagyarázhatatlan okokból előkerült ez a szuperhős téma. Ez annyira megindította a gondolatainkat, hogy még aznap este kitaláltunk nagyjából mindent. Aztán jött az ötlet, hogy kellene egy turnédal. Áronnal régebb óta ismerjük egymást, tudtuk, hogy neki is nagyon bejön ez a szuperhősös témakör, ezért felkértük őt egy közös dalra. Örömmel belement, és ezáltal még közelebb kerültünk egymáshoz, ami tök jó, mert egy nagyon rendes, kedves, rock arc! Amit mindenképpen ki szeretnék emelni, hogy ez az első dal amit nem egyedül hangszereltem Annának, hanem Narday Álmos, a gitárosunk is közreműködött. Hihetetlen, hogy ennyire kiegészítjük egymást! Jó érzés megtapasztalni, hogy tényleg vannak olyan emberek, akikkel ilyen szinten együtt tudsz zenélni, és most úgy érzem, megtaláltam őket!


Anna szuperhőst rajzol a dal megszületésének estéjén (Fotó: Tarcsai Ádám)

- Milyen volt együtt dolgozni Áronnal? Hogyan zajlottak a felvételek?

- A dob- és gitárfelvétel Sopronban készült a Moby Dick frontemberének, Schmiedl Tamásnak a stúdiójában. A basszus felvétel és a mix a megszokott helyünkön, Szegeden a Black Hole Sound Stúdióban Vári Gábor közreműködésével, az énekek pedig Pesten, a Dűrer Stúdióban kerültek felvételre. Szóval mindezek tekintetében nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez egy országlátta dal. (nevet) Áron egy profi énekes, nagyon könnyen és eredményesen lehetett vele együtt dolgozni, gördülékenyen ment a munka, és egyébként is nagyon passzol a hangja Annáéval, mondhatni kiegészítik egymást.

- Milyen fogadtatásra talált a dal a tegnap esti élő premieren?

- Kellemes meglepetés volt számunkra, hogy ennyien eljöttek! Nagyon jó hangulat volt, jól éreztük magunkat mi is, és a közönség is. Mi játszottunk a Karai Anna produkcióval, és utánunk Áron a KÁOSZ Központ nevű zenekarával. A műsorunk végén Anna felhívta Áront a színpadra, és eljátszottuk az új dalt. Nagyon jó visszhangot kapott, volt olyan is, aki azért sietett a munkából, hogy ne maradjon le a dalpremierről. Szerencsére nagyon jó volt a hangosítás is, és élvezhető volt mindenki számára a dolog. Élő dalpremiert nem nagyon szoktak csinálni, pont azért, mert rizikós lehet, hogy nem lesz érthető a dal a hangosítás miatt… Még mindig a tegnap este hatása alatt vagyok, egyszerűen fantasztikus volt!

- Milyen terveitek vannak erre az évre? Számíthatunk-e egy újabb Karai Anna-videoklipre?

- Az új, Szuperhős lettem című dalra Anna már tervezi a klipet. Elöljáróban annyit elmondhatok, hogy nagyon jó ötleteink vannak, meglátjuk mennyire lesznek kivitelezhetőek. Azért egy ilyen szuperhős témakörben van hova engedni a fantáziát... (nevet) Annyi biztos hogy Álmossal nekiállunk dalokat írni, mert nagyon sok ötletünk van. Ami a koncerteket illeti, amint lemegy a Szuperhős turné, kezdődnek a fesztiválok, sőt a Győri Ifjúsági Fesztivál még éppen belecsúszik ebbe a turnéba. A nyári fesztiválokon kívül biztos, hogy ellátogatunk idén is zenetáborokba, valamint tervezünk egy Balaton körüli, egyhetes unplugged turnét is. Az őszi szezonra is tervezünk egy országjárást, elmegyünk olyan városokba, ahová tavasszal nem sikerül eljutni, és úgy néz ki, hogy lesz két erdélyi koncertünk is. Ha pedig már a határontúlról beszélünk, most tavasszal lépjük át először a határt a produkcióval, ugyanis egy nagyon kedves felvidéki zenekar, az Arizóna meghívott minket Dunaszerdahelyre Szlovákiába, amit ezúton is köszönünk nekik!

A dal ingyenesen letölthető a SoundCloudról!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek