Starity

Ruhamustra: Oscar 2015

2015. február 27. 00:12   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vasárnap este lezajlott az év egyik legjobban várt eseménye, a gálán pedig tiszteletét tette a sztárvilág színe-java. Lássuk most, ki milyen ruhában pompázott!

hirdetés
Ruhamustra: Oscar 2015

Február 22-én, vasárnap este került megrendezésre a 87. Oscar-díj-átadó ünnepség, melynek helyszínéül a Hollywoodban található Dolby Theatre szolgált. Azt est házigazdája mindenki Barney Stinsonja, Neil Patrick Harris volt, aki nem okozott csalódást a nagyérdeműnek és ferge- most figyelj -teges show-t csapott.

Arról már olvashattatok korábbi cikkünkben, hogy kik térhettek haza szobrocskával a Filmakadémia fejeseinek döntése alapján, így ezúttal azt vesszük górcső alá, hogy a jelen levő hírességek mely híres-neves tervezők ruháiban vonultak végig a vörös szőnyegen és mennyire értünk egyet döntésükkel.

Meryl Streep

Az örökifjú színésznő hozta a már jól megszokott formáját, hiszen egy külön erre az eseményre tervezett Lanvin-összeállításban jelent meg: fehér blúzban, hosszú fekete szoknyában és ugyanilyen színű blézerben. Retikülje Salvatore Ferragamótól származik, cipője pedig Jimmy Choo kezeinek munkáját dicséri.

Lady Gaga

Az énekesnő színpadra is lépett az este folyamán, a fotósok hada előtt viszont egy sokakat megosztó szerelésben lejtett végig. Kifejezetten számára tervezett fehér, Alaia-estélyije elnyerte a kritikusok tetszését, ám piros gumikesztyűje már nem ugyanezt a hatást váltotta ki az emberektől. Az tagadhatatlan, hogy ennél durvább szerelésekben is láthattuk már Gagát, de úgy véljük, a tökéletes színharmónia ellenére a kesztyűt otthon hagyhatta volna.

Jennifer Aniston

Mindenki Rachel Greene-je egy letisztult, mesés, az Atelier Versace 2015-ös tavaszi kollekciójából származó ruhát öltött magára, mely apró gyöngyökkel van kirakva. Ékszereit Fred Leighton tervezte és szerencsésen visszafogottan választott e téren.

Zendaya Coleman

A fiatal Disney-üdvöske egy Vivienne Westwood által megálmodott elegáns, fehér szaténestélyiben és Chopard-ékszerekben pózolt a fotósoknak, ám szokásához híven hozzáadta saját, kissé extravagáns stílusát is, hiszen rasztára hajazó frizurát készített neki fodrásza.

Keira Knightley

Keira is a tőle már jól megszokott stílust hozta ezzel a bohókás Valentino-kreációval, mely a 2015-ös tavaszi kollekcióban kapott helyet. Ám a Chanelt még így sem hagyta cserben, ugyanis ékszerei eme márkától származtak.

Jennifer Hudson

Az Oscar-díjas énekesnő egy pántnélküli Romona Keveza-ruhát viselt, ami a 2015-ös tavaszi kollekció egyik darabja. Hozzá Jimmy Choo-szandált választott és egy vékonyka övvel dobta fel.

Jennifer Lopez

JLo egy Disney-hercegnőket meghazudtoló álomruhában pompázott, mely Elie Saab 2014-es őszi kollekciójából származik, és mély dekoltázzsal rendelkezik, valamint gyöngyökkel díszítették. Retiküljét Salvatore Ferragamo tervezte.

Scarlett Johansson

A tavaly ősszel anyukává vált színésznő egy egyedi Atelier Versace-estélyibe bújt, mely smaragdzöld színben pompázott és egy ugyanilyen színű Swarovski-kristályos nyakdísz is járt hozzá, így szerencsére mindössze két különböző fülbevalót tett csak fülébe.

Chrissy Teigen

John Legend felesége egy hosszú ujjú, halványkék Zuhair Murad-kreációban jelent meg, ami a 2015-ös tavaszi Couture-kollecióban kapott helyet. A csodaszép ruha sokat mutat, ám még az ízlésesség határain belül, a gyöngyös felsőrész pedig még elegánsabbá teszi. Retiküljét az Oroton tervezte, fülbevalóját és gyűrűjét pedig Norman Silverman.

Zoë Saldaña

Novemberben hozta világra ikreit a színésznő, ám a terhességnek egyetlen nyoma sem fedezhető fel rajta. Lenyűgöző alakját pedig az Oscaron is megmutatta ebben az egyszerű, ám annál nagyszerűbb Atelier Versace-ruhakölteményben.

Viola Davis

A Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? sztárja díjátadóként volt jelen, választása pedig egy Zac Posen-kreációra esett, amihez Van Cleef & Arpels-ékszereket párosított.

Solange Knowles

Beyoncé húga egy bő és érdekes szabású, 2015-ös őszi Christian Sirianót öltött magára, ami sajnos teljesen elnyelte alakját, így mi a helyében mást választottunk volna egy ilyen jeles eseményre. Egyedül a ruha színével értünk egyet, amihez remekül passzoló rúzst választott.

Jessica Chastain

A Csillagok között sztárja is díjat adott át az este folyamán és egy igazán furcsa szabású, sötétkék és fekete Givenchy-kreálmányban jelent meg, ami bár remekül kiemelte alakját, vállait túlságosan is

Emma Stone

A Legjobb női mellékszereplő kategória nomináltja egy külön számára tervezett, hátul kivágott, gyöngyökkel kirakott, hosszú ujjú Elie Saab Couture-estélyiben lejtett végig a vörös szőnyegen, melyhez egy ugyanezen színben pompázó Louboutin-magassarkút húzott.

Nicole Kidman

Az ausztrál színésznő tetőtől talpig Louis Vuittonba öltözött, egyedül ékszereit kölcsönözte Harry Winstontól. Az egyébként visszafogott és egyhangú összeállítást egy piros övvel dobta fel, ami határozottan életet lehelt bele.

Reese Witherspoon

A szőkeség sem okozott csalódást ezzel a fekete-fehér Tom Ford-kreálmánnyal, ami igazán kifinomult és stílusos volt, kiegészítők terén pedig a Tiffany & Co. divatháznak szavazott bizalmat.

Jenna Dewan-Tatum

Channing Tatum felesége Zuhar Murad 2015-ös tavaszi Couture-kollekciójából szemezgetett és eme hófehér csodára esett a választása, ami egyszerűen tökéletesen passzolt az eseményhez és Jennához is. Retiküljét és ékszereit Lee Savage tervezte.

Rosamund Pike

Míg a legtöbben a visszafogottabb és letisztultabb színekre voksoltak, addig a Holtodiglan sztárja egy dögös, vörös Givenchy Couture-ba bújt, melyhez tökéletesen passzoló szandált és Lorraine Schwartz-fülbevalókat párosított.

Anna Faris

Zuhair Murad 2015-ös tavaszi kollekciója úgy tűnik, elnyerte a hírességek tetszését, ugyanis Anna is tőle választotta ezt a mesébe illő, kristályokkal kirakott, pántnélküli ruhakölteményt, melyhez hibátlanul illő Judith Leiber-retikült választott, az ékszerek terén pedig szerencsére nem esett túlzásba.

Julianne Moore

Az Akadémia által a legjobb női főszereplőnek titulált színésznő számára szintén egy egyedi ruhát tervezett a Chanel, melyet Chopard-ékszerekkel dobott fel. Bár a dressz deréktájékon túl bőre sikeredett, ezt leszámítva kétségtelenül passzolt Julianne-hez.

Rita Ora

A brit énekesnő maga volt a megtestesült elegancia ebben a Marchesa-estélyiben, aminek hála határozottan az est egyik legstílusosabbjának könyvelhetjük el. Ékszerei egyébként a Bulgaritől és Lorraine Schwartztól származnak.

Gwyneth Paltrow

Chris Martin exfelesége igazi tavaszi hangulatot varázsolt a vörös szőnyegre ezzel a halványrózsaszín Ralph & Russo-kreációval, aminek bal vállán egy hatalmas rózsaszerű alkotás díszeleg. A kifinomultságot és visszafogottságot sugárzó ruha a 2015-ös tavaszi Couture-kollekcióból származik.

Sienna Miller

A 33 éves színésznőről azonban éppen az ellenkezője mondható el, hiszen feketében pompázott, ám azt meg kell hagyni, hogy remekül állt neki az Oscar de la Renta 2015-ös őszi kollekciójában helyet kapott ruha.

Felicity Jones

A mindenség elméletének sztárja is hercegnőnek érezhette magát ebben a galambszürke Alexander McQueen-estélyiben, melynek felsőrésze nem meglepő módon gyöngyökkel van kirakva, a szoknya pedig szaténból készült el.

Cate Blanchett

A 45 éves színésznő ezúttal visszafogta magát és egy egyszerű, fekete Maison Margiela Couture-t öltött magára, amihez türkiz Tiffany & Co-nyakéket választott, ami tökéletesen passzolt szemeihez.

Kerry Washington

A Botrány főhősnője a Miu Miutól választott egy pezsgőszínű ruhát a nagy eseményre, amit Fred Leightontől származó fülbevalóval és retiküllel dobott fel. A Kellytől megszokott merész és mindig figyelemfelkeltő szettek után úgy véljük, hogy ez a választása egy kissé unalmas volt.

Chloe Grace Moretz

A fiatal színésznő szintén egy Miu Miu-ruhában vonult el a fotósok hada előtt, mellyel egy tavasztündért idézett szemünk elé a fazonnak, a visszafogott színeknek és a virágmintának köszönhetően.

Marion Cotillard

Odáig vagyunk a francia színésznő hófehér Dior-ruhájáért, ha csak az elejét nézzük. Viszont amikor a hátuljára kalandozik tekintetünk, csalódottságot érzünk szívünkben, mivel ez a zsákszerű megoldás egyszerűen szörnyű látvány.

Dakota Johnson

A szürke ötven árnyalatának sztárja egy piros Saint Laurent-estélyiben lejtett végig a vörös szőnyegen édesanyjával, Melanie Griffithszel karöltve. A csinos ruha pántja ezüst kövekkel van kirakva és Forevermark-retikült párosított hozzá.

Naomi Watts

A szőkeség egy csillogó ezüst-fekete Armani Privébe bújt, amivel ismét bebizonyította, hogy nem fél a megszokottnál jóval rizikósabb ruhákat felvenni, melyek egyébként szinte kivétel nélkül remekül állnak rajta. 

Lupita Nyong’o

Egy igazán szemrevaló és egyedi Calvin Klein-kreációt viselt a díjátadón a színésznő, akinek sötét bőrén minden kétséget kizáróan remekül állt eme fehér, gyöngyös darab, amihez minimális ékszert tett fel.

Jamie Chung

A 31 éves színésznő is beállt az Oscar-hercegnők táborába ezzel a csodaszép tüllös Yanina Couture-estélyivel, melyhez Leticia Lintontól származó gyémánt fülbevalót párosított.

Margot Robbie

Nem vagyunk teljesen megelégedve a hamarosan megjelenő Focus – A látszat csal című filmben Will Smith oldalán játszó színésznő választásával. Ez a fekete Saint Laurent-kreálmány inkább egy zsákra emlékeztet bennünket, főleg az áttetsző, hosszú ujjakkal, melyek nélkül jóval szebb látványt nyújtott volna.

Laura Dern

A Vadon című film kapcsán jelölt színésznő választása egy páncélra emlékeztető, Alberta Ferretti által tervezett ruhára esett, mely sokakat az HBO sikersorozatára, a Trónok harcára emlékeztetett. A dramatikus hatást tovább fokozva pedig ugyanilyen stílusú Bulgari-kiegészítőket választott.

Patricia Arquette

A szobrocskával hazatérő színésznő egy külön számára tervezett szimpla, mégis lehengerlő fekete-fehér Rosette Gettyben diadalmaskodott, melyhez mindössze egy apró fülbevalót és egyszerű fekete retikült párosított.

Anna Kendrick

A Tökéletes hang és a Vadregény sztárja mindenkit elvarázsolt korallszínű Thakoon-estélyijében, melynek nyakrésze gyémántokkal van kirakva, így nem meglepő módon ugyanilyen fülbevaló és gyűrű mellett tette le voksát.

Louise Roe

A brit műsorvezetőnő ezúttal sem hazudtolta meg magát: szokásához híven egy Monique Lhuillier-ruhában jelent meg, mely egyértelműen egy nem mindennapi és igazi modern alkotás. Viszont frizurája nagyot ront az egyébként remek összképen, ugyanis olyan, mintha már hetek óta nem mosta volna meg barna fürtjeit.

America Ferrera

A 30 éves színésznő egy szemet kápráztató, ombre-hatású ruhakölteményben varázsolt el mindenkit, ami Jenny Packham 2015-ös elő-őszi kollekciójából származik. Fülbevalóját Irene Neuwirth tervezte, retikülje pedig a Rauwolf márkáját viseli.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek