Starity

Robin Williams lánya folytatja apja munkáját

2015. február 27. 14:02   |   Szerző: awwparadise

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zelda Williams, Robin Williams lánya ott folytatja a munkálkodást, ahol édesapja abbahagyta. Hat hónappal a színész halála után nyilatkozott a 25 éves színésznő.

hirdetés
Robin Williams lánya folytatja apja munkáját

2014. augusztus 11-e egy tragikus nap volt sok mindenki számára. Ezen a napon veszített el a világ egy nagyszerű színészt és egyben komikust Robin Williams személyében. Lánya, Zelda Williams nemrég adott interjút az amerikai Today műsorban, ahol édesapjáról beszélt. A színésznő egy Nobel-díjat mutat majd be édesapja humanitárius munkálkodásának emlékére és ezen kívül arról számolt be Kate Snow-nak a műsorban, hogy mennyire nehéz számára túllépni édesapja halálán.

Úgy hiszem, hogy sok mindenki érzékeli a hiányát. Nekem viszont sok munkába fog kerülni, hogy megengedjem magamnak, hogy újra azt a boldog és szórakozással teli életet éljem, amit a halála előtt. De ez nagyon fontos. Bárki, aki elveszített valakit, megpróbál úgy élni tovább, hogy az emlék, ami marad, boldog emlék legyen – vallotta be őszintén a színésznő.

Egyik formája annak, hogy megemlékezzen édesapja tiszteletreméltó múltjára, egy tetoválás lenne a kezén, ami egy kolibrit ábrázol. A kolibrik mókásak, könnyelműek és furcsák. Nehéz őket egy helyen tartani és apa is egy kicsit ilyen volt. Lehetetlen volt egy pillanatig tartani vele egy beszélgetést. Olyan volt, mint kitenni egy zacskót a viharba és remélni, hogy nem fújja el a szél – folytatta nevetve.

A színésznek 63. életévéig, mielőtt önként elvette saját életét, számos nagyszerű és híres filmben volt alkalma szerepelni. Ezek közé sorolhatjuk a Holt költők társasága, az Ébredések és a Good Will Hunting című alkotásokat, amelyért a színészt Oscar-díjra is jelölték. A legnagyobb sikert viszont azok a filmek hozták neki, amelyekben a komikussága volt előtérben, mint például a Mrs Doubtfire – Apa csak egy van és az Éjszaka a múzeumban.

Nem azt mondom, hogy az emberek nem ismerték apát. Úgy ismerték őt, ahogy ő gondolta, hogy büszkék lesznek rá. Azért, mert egy nagyon kedves és egy nagyon törődő ember volt. Ezenkívül még elég privát, elég nyugodt és elég visszafogott is volt, szóval az az oldal, amit az emberek ismertek és szerettek, az volt, amelyiket ő szórakoztatónak vélt és szeretett megmutatni nekik. És ez az, ami nagyon fontos. Abban hiszek, hogy ez lesz az, amibe majd rengeteg ember kapaszkodni fog. De ez így nem vezet sehova.

Zelda mindezek mellett azt is hozzátette, hogy nem csupán édesapja halálára szeretne koncentrálni, hanem inkább az életére és arra, amit véghez vitt élete során. Nincs semmi értelme megkérdőjelezni, okolni valaki érte, akár magadat vagy akár a világot. Megtörtént és tovább kell lépni, folytatni az életet – magyarázta a színésznő.

Zelda továbbá szeretné felkelteni az emberek figyelmét a mentális betegségek stigmájára, és reménykedve próbálná kiküszöbölni ezeket. Úgy hiszem, hogy az egyik dolog, ami változik, az az, hogy az emberek végre elkezdtek beszélni azokról a betegségekről, amiket nem lehet szemmel felfedezni. Semmi nem fog egyből változni, de a jó úton haladunk. Ez az a része annak, amit ránk hagyott, ami a legtöbbet jelent. Szerintem fontos volt neki, hogy az emberek beszéljenek a fontos dolgokról. Sokat jelentett neki. Nem akarta, hogy az emberek egyedül menjenek át a nehézségeiken. Azt hiszem, ez volt a legfontosabb dolog, amit ránk hagyott, rám és a testvéreimre. Az, hogy rengeteg ember van a világon, akivel éreztetni próbálta és sikerült is érzetetnie, hogy nincsenek egyedül – vallotta be végezetül.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek