Starity

Klippremier: Set It Off – Ancient History

2015. március 04. 08:08   |   Szerző: jennymiley00

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rajongók nagy örömére a floridai Set It Off együttes 2015. március 2-án publikálta legújabb videoklipjét.

hirdetés
Klippremier: Set It Off – Ancient History

Tavaly októberben a Set It Off megjelentette második stúdióalbumát, mely a Duality címet kapta. A lemez hatalmas sikert aratott a rajongók körében, s a kritikusok is rendkívül pozitívan vélekedtek róla. Az album dalai közül a Why Worry már büszkélkedhet videoklippel, most azonban az Ancient History című számhoz is készítettek kisfilmet a srácok. 

Az utóbbi korongjuk mellé megjelent kommentárban az együttes énekese és dalszövegírója, Cody Carson elárult a szerzeménnyel kapcsolatban pár kulisszatitkot:

„Az album hatodik dalának címe Ancient History. Gyermekkoromban volt egy kedvenc filmem, a That Thing You Do (Nyomul a banda). És a filmben található betétdalnak, a The Wonders együttes That Thing You Do számának nagyon jó üteme volt, s akármikor hallottam, mozgattam a vállam, a fejem és csak mosolyogtam. Nagyon szórakoztató volt hallgatni, olyan dal volt, amitől jól érzi magát az ember. Szóval úgy döntöttünk, hogy mivel ez a dobos rész nagyon erőteljes, ez lesz a mi zenei alapunk is. Amikor dallamokat csinálsz, halandzsázol hozzá. Megvolt az I need you to be my ancient history rész, ami szintén csak véletlenszerűen jött, de nagyon tetszett. Aztán ki kellett találnunk, hogy oké, de most akkor mi legyen a téma. Sosem írok olyan dalt, aminek a szövege csak egy kitalált történet, amihez nem tudok kötődni. De aztán hirtelen teljesen világossá vált, hogy miről kell szólnia; körülbelül két évvel ezelőtt jártam egy lánnyal, akivel a szakítás után barátok maradtunk. Persze volt egy kis szünet, de miután kibékültünk, rájöttünk, hogy hiányzik a kapcsolat fizikai része. Szóval időnként felhívtuk egymást, hogy hé, mit csinálsz. Ám ugyanakkor akármennyire szórakoztató volt, ugyanannyira negatív dolog is, mivel mindketten tovább akartunk lépni, de így nem lehetett. Vannak a számban olyan részek, hogy »Nincs értelme megmenteni egy süllyedő hajót« és »Játék és móka, amíg meg nem sérülünk«. Szóval erről szól a dal. Hiába volt jó, mindketten rájöttünk, hogy abba kell hagynunk, s végül így is tettünk. Egymás ókori történelmévé váltunk. (Itt a dal címére utal, ami magyar fordításban ókori történelmet jelent.) Mármint még barátok vagyunk, de... értitek.”

Érdekesség ugyanakkor az is, hogy a klip végén látható emberek valójában rajongók, akik szabadon részt vehettek a forgatáson, sőt, egy kis időt közösen tölthettek el az együttes tagjaival. 

A banda azt is bejelentette, hogy egy rövid európai turnéra indulnak májusban, utána pedig rögtön megkezdik a Warped Turnét az Egyesült Államokban, más zenekarok társaságában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek