Starity

Elhunyt a Simpson család társalkotója

2015. március 11. 20:08   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elvesztette a harcot a rákkal vasárnap a kilencszeres Emmy-díjas Sam Simon.

hirdetés
Elhunyt a Simpson család társalkotója

2012-ben diagnosztizálták a hatalmas népszerűségnek örvendő Simpson család egyik készítőjénél, Sam Simonnál a végső stádiumú vastagbélrákot. Alig három év elteltével pedig legyőzte eme alattomos betegség és vasárnap este, 59 évesen örökre lehunyta a szemét Los Angeles-i otthonában.

A tragikus hírt Simon szóvivője erősítette meg, hétfőn pedig az animációs sorozat kreatív menedzsere, Al Jean is közölte a nagyérdeművel munkatársa halálát a Twitteren és több bejegyzésben is megemlékezett róla. Sam Simon tanított meg mindent az animációs sorozatok írásáról, és még több dolgot az életről – írta Jean.

Matt Groening és James L. Brooks segítségével alkotta meg 1989-ben a Simpson családot és számos epizód forgatókönyvéért volt felelős, karakterdizájnerként, fejlesztőként, valamint kreatív tanácsadóként és felügyelőként is tevékenykedett.

Sam elmondása szerint Homer, Marge, Bart, Lisa és Maggie hihetetlen nagy szabadságot adott neki, sokkal többet, mint az élőszereplős produkciók: Rajzolhatsz állatokat és helyszíneket, de az animált karakterek függetlenek is. A Simpson család néha olyan dolgokat tesz, amiket a valódi emberek nem csinálnának.

Munkájáért számos díjjal jutalmazták, köztük kilenc Emmyvel is, 2012 és 2013 között pedig Charlie Sheen FX-en futó vígjátéksorozatának, az Anger Managementnek (Nyugi, Charlie!) volt ügyvezető tanácsadója, valamint az egyik epizódnak rendezője is.

Mindezek mellett igazi ember- és állatbarát is volt. Amellett, hogy támogatta a PETA-t, létrehozott egy saját alapítványt is, mely kutyákat ment, finanszíroz egy utazó állatsebészetet is, mely az olyan gazdik gyengélkedő házi kedvenceinek segítségére van, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy állatorvoshoz vigyék őket, valamint vegán ételeket is biztosított éhező embereknek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek