Starity

Döntöttek a Higgins-botrányt illetően

2010. szeptember 13. 17:05   |   Szerző: Mrs. Frankenstein

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén májusban keltett hatalmas botrányt egy videó, melyben John Higgins és menedzsere, Pat Mooney kezet ráznak egy ajánlatra, miszerint a megbízók busás összeget fizetnek, ha a játékos egy kijelölt meccsen elveszít bizonyos frame-eket.

hirdetés
Döntöttek a Higgins-botrányt illetően

2010 első hónapjaiban óriási megdöbbenést keltett az a videó, melyben John Higgins és menedzsere, Pat Mooney kezet ráznak egy ajánlatra, miszerint John egy kijelölt meccsen elveszít frame-eket, amiért busás összeget hajlandó fizetni pár megbízó. A megbízók természetesen ravasz újságírók voltak, akik így tesztelték a játékos korrektségét.

Ugyan már szokszor hangoztatták Higginsék, hogy az ügynek igencsak ukránmaffia-szaga volt, féltek, ezért mentek bele a dologba, a tények tények maradnak. Ott voltak, koccintottak és Higgins nem jelentette az ügyet a snooker szövetségnek. Bármennyire is nem szeretnénk elhinni, csak megtörtént. Lehet, hogy Higgins csak rossz tanácsra hallgatott? Vagy úgy gondolta, simán megúszhatja, hiszen csak három frame-ről van szó, és mégis kap érte egy kis aprópénzt (mellesleg az újságírók Higgins egyéves jövedelmének megfelelő pénzösszeget ajánlottak fel). De ezeket figyelembe véve is, miért nem szaladt azonnal a snookerszövetség elnökéhöz, Barry Hearnhöz?

Elejinte azt mondták, Higgins 8 évig nem játszhat hivatalos meccseket, azonban most fény derült a legújabb verzióra, miszerint 6 hónapot kell kihagyjon, ami azt jelenti, már novemberben játszhat, ugyanis májusban történt a botrány. Ezek mellett 75 000 font büntetést kell fizessen, valamint 10 000 fontot költségekre. A körülményeket tekintve Higgins rettentő olcsón megúszta. Csak a Shanghai Masters és a World Open marad ki számra.

A balhét végül Pat Mooney vitte el, aki ezek után soha többé nem kerülhet a sportág és a portolók közelébe. Ez jogos, de Higgins elég könnyen megúszta.

A videó, amiben megállapodnak Higginsszel és menedzserével:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek