Starity

Chenoa: „Edurne csodálatos nő”

2015. március 17. 14:02   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szép és tehetséges énekesnőt a spanyol Chance faggatta karrierjéről és persze az Eurovíziós Dalfesztiválról.

hirdetés
Chenoa: „Edurne csodálatos nő”

A spanyolok egyik legkedveltebb és legelismertebb énekesnője, Chenoa került a helyi Chance magazin fókuszába. Laura a megtisztelő figyelmet ezúttal azzal érdemelte ki, hogy már új lemezén dolgozik. De ha már megszólaltatták az újságírók, természetesen nem hagyták kérdés nélkül sem féltve óvott magánéletét, sem pedig az Eurovíziós Dalfesztivált, mely akárcsak sok más országban, náluk is az érdeklődés középpontjában van.

– Chenoa, milyen színben álmodsz?
– Néha fekete-fehérben álmodok, de az utóbbi időben leginkább színesben. Befejeztem a lemezt és a promóciót is, most pedig egy új projekt van terítéken. Nagyon boldog vagyok, hogy ezzel egy újabb álmom válhat valóra.

– Milyen lesz az új album?
– Nem tudom, az első dolog, ami fontos: előzményeket, üzeneteket, megélt pillanatokat keresni, elővenni hozzá egy kis inspirációt.

– Segített az elmúlt esztendő friss, új ötletek gyűjtésében?
– Az alkotás csak most kezdődik. Két hónapja vagyok nyugodtabb időszakban, próbálok lazítani. Csináltam egy turnét, 70 akusztikus koncertet adtam, ezért úgy határoztam, hogy most abbahagyom. Most egy darabig nem fog látni a közönség, szükségem van egy kis áramszünetre.

– A legújabb albumod, az Otra Dirección nagyon jól sikerült.
– Igen, igen, nagyon jól és az Alias gondozásában jelenhetett meg, amiért igazán hálás vagyok nekik. Nagyon szédültem munka közben, de remekül működött ez a kaland, és hálás vagyok az embereknek, akik segítettek.

– Megragadod most az alkalmat és elutazol világot látni?
– Nem, természetesen fogok írni az oldalamra és adok hírt magamról, csak most kicsit távolabb a reflektorfénytől teszem mindezt. Jól fog esni. Persze, fogok egy kicsit vándorolni, kirándulni, de nem megyek el Spanyolországból. Szeretem, hogy a hazámban lehetek, amit egyébként nem mindig tehetek meg. Alapvetően Madridban és Mallorcán leszek, mert szeretném meglátogatni a családomat és a barátaimat. Élvezni akarom a társaságukat. Ez az, amit csinálsz, ha kell egy kis szeretet.

– Hogy érzed magad most?
– Jól vagyok, kényelmes az életem, különösen, hogy úgy érzem, szeretnek a színpadon.

– Nemrég nyilatkoztad, hogy jóban vagy az exeiddel. Ezt hogy csinálod?
– Igyekszem jó ember lenni. Vannak emberek, akik végigkísérnek az életeden és nem úgy értem, hogy csak mint barátok vagy partnerek. Meg kell próbálni kívül tartani a mérget a szervezetből, mert attól csak rosszabb lesz.

– Tartod a kapcsolatot Curi Gallardóval?
– Most semmit sem tudok róla, az az igazság, mert a saját dolgaimra koncentrálok éppen. Folyton az exeimről kérdez mindenki és megmondom őszintén, hogy személy szerint nem is igazán érdekel a téma.

– A legközelebbi projektjeid között szerepel az anyaság is?
– Vannak pillanatok, amikor vágyok az anyaságra, de dolgozom. Most már ez a projekt is folyamatban van, s kétlem, hogy ebben az évben anyaság várna rám. Nos, a tudomány eljutott arra szinte, hogy ez megtörténhessen, de hiába.

– És vannak esküvői tervek?
– Nem vagyok az a típus, aki a nagy fehérségre vágyik. Szeretek esküvőkre járni, szeretem a barátaimat, akik házasságban élnek. És jó ez, bár megmondom őszintén, nem nagyon tudom elképzelni magamat mint menyasszony. Egyszer csináltam egy videoklipet menyasszonyi ruhában (Siete pétalos – a szerk.), szóval viseltem már ilyesmit, emiatt nem marad bennem tüske.

– Melyik pillanat jön el előbb? Az anyaság vagy hogy oltár elé vezetnek?
– Tartsuk szem előtt inkább azt, hogy mit gondolok a szakmai karrieremről, a magánéletemre szeretnék vigyázni, természetesen.

– A kapcsolatod Javierrel remekül működik.
– Javierrel nagyon jól vagyok, nagyon boldogan, kiegészítjük egymást, jól érzem magam, nagyon jó vele és nagyon büszke vagyok rá.

– Mi a helyzet azzal a dallal, amivel Edurne képvisel minket, spanyolokat az Eurovízión?
– Megmondom őszintén, hogy még nem hallottam a dalt. Most érkeztem meg a stúdióból, ahol az új albumom dalait hallgattam. Ez egy kicsit off-téma most, de nem vagyok valami nagy eurovíziós. Ott minden előre megrendezett.

– Mit szólsz Edurnéhez mint énekeshez?
– Edurne csodálatos nő, annak minden aspektusával együtt. Az ő teljesítménye, munkássága több, mint figyelemre méltó. Nagyon jó az, amit csinál, s szórakoztató a hozzáállása is. Bár ugye én még nem hallottam a dalt, de alig várom, hogy megismerjem. Ez szuper fontos és a legjobbakat kívánom neki.

– Ha mi javasolnánk, később elmennél egy Eurovízióra?
– Többször megkísérelték már a rajongók a delegációmat, s jólesik a szeretetük. Mindig megköszönöm nekik, hogy gondolnak rám, mert ez nekem egy csomó önbecsülést ad. Maximalista vagyok, és ha egyszer úgy alakul, hogy engem javasolnak és mehetek, akkor miért ne? Ha a közönség ezt akarja...

– Mi az az álmod, amit még szeretnél valóra váltani?
– Hogy megtartsam azt, ahol és ami vagyok. Azt hiszem, néha tartózkodom, nem akarom túlbonyolítani a dolgokat, ezért nagyon óvatos vagyok. Az álmom az, hogy teljesíthessem a következő feladatot, amit nagyon akarok és már most tele vagyok inspirációval. Ruhát is tervezek. Feltűntem a rádióban és a tévében is, sok területen vagyok jelen, figyelem a netet is, böngészgetek, nagyon kíváncsi vagyok.

– Hogy van időd magadra? Gyönyörű vagy!
– Van időm magamra, megpróbálok vigyázni magamra. Igyekszem megtartani a szokásaimat, hogy azok gördülékenyen menjenek, de anélkül, hogy megszállott lennék. Nem titok, idén nyáron töltöm be a negyvenet.

– Van szépségtitkod?
– Én sok szépségtitkot ismerek, de leginkább azt, hogy az alvásra szüksége van az embernek. Aludni megyek, hogy reggel úgy keljek fel, hogy jól érezzem magam a bőrömben. Egy finom reggeli vár, ami kompenzálja a kezdeti nehézségeket és segít beindítani a napot.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek