Starity

Hírességek stílusevolúciója – Arctic Monkeys

2015. április 05. 21:09   |   Szerző: healy.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezúttal a népszerű banda elmúlt tíz éve és annak stílusai lesznek a főszereplők cikksorozatunk legújabb részében.

hirdetés
Hírességek stílusevolúciója – Arctic Monkeys

Az egyre nagyobb sikernek örvendő, 2002-ben alakult Arctic Monkeys stílusa kétségtelenül sokat változott az évek során, ez az öltözködésükön, hajstílusaikon is jól megfigyelhető. Alex, Matt, Andy és Jamie 2004-ben adták ki első albumukat Beneath the Boardwalk címen. A korongot siker vette körül, így két évvel később megjelent a Whatever People Say I Am, That's What I'm Not is. Ezeket hat album követte, közülük a 2013-as AM a legközkedveltebb, mely meghozta a világsikert számukra. Az évek során több bandatagtól is el kellett búcsúzniuk, mint például Glyn Jones gitárostól 2002-ben és Andy Nicholsontól 2006-ban. Utóbbit Nick O'Malley váltotta.

2005–2006

Az akkor frissen érettségiző fiúk 2005-ben ízlelhették meg először az igazi sikert az egy évvel ezelőtti Beneath the Broadwalk után, amit a  Whatever People Say I Am, That's What I'm Not követett. Akkoriban még mindannyian a lezser, grunge stílusra esküdtek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a bő farmer, düftinkabát, pamutpólók, melegítőfelsők, gyapjúpulcsik és sok más, amiben akkoriban láthattuk az Arctic Monkeyst. 2006-ban Andy Nicholson otthagyta a bandát, helyére Nick O'Malley érkezett.


Balról jobbra: Andy Nicholson, Jamie Cook, Alex Turner és Matt Helders egy 2006-os fotón


A srácok a 2006-os NME Awardson

2007

Alig egy évvel később, 2007-ben megjelent a Favourite Worst Nightmare címre hallgató stúdióalbumuk, amely ismét növelte a banda ismertségét, így egy kissebb változás is látható a stílusukban. A bő farmer hirtelen feszessé vált, a grunge ruházatot pedig kötött blúz, nyakkendő és kardigánok váltották, a düftinkabát helyébe pedig katonai stílusú borsókabátok léptek.


A The South Bank Show Awardson, 2007-ben

2008–2010

A töretlen sikert ismét két album követi, mégpedig az At the Apollo (2008) és a Humbug (2009). Ezekben az években jól megfigyelhető az énekes, Alex Turner hajstílusváltozása. A rövid haját Paul Weller, illetve Beatles-szerű, hosszú frizurára vágatta. Maga a zenekar is kezdett áttérni egy rockosabb, érettebb stílusra. Megfigyelhettük ruházatukban a steppelt kabátot, egysoros blézert, csőnadrágot és bőrkabátot.


A banda a 2008 február 20-i Brit Awardson


Mindössze egy darab a 2009-ben készült fotósorozatokból

2011-től napjainkig

2011-ben ismét meglepi a rajongókat a banda egy új koronggal, mely a Suck It and See címet viseli. Az elmúlt években a stílusuk alapvetően nagy változáson ment keresztül, bár a dobos, Matt Helders fenntartotta a belvárosi megjelenést, amely meghatározta őket a korai években. A többiek inkább az elegánsabb stílus felé hajlottak, de a farmer még mindig látható volt szerelésükben.

A 2012-es Olimpia nyitóshow-ján Alex már rövid hajjal jelentkezett, feldobva azt rockabilly-stílusú frufrujával. A banda nagyon jól átadta a lázadó, fiatal rockerek öltözékét – bőr- és farmerdzsekit, illetve farmernadrágot viseltek. A legismertebb albumuk, az AM kiadása után egy évvel, 2014-ben a Brit Awards volt az egyik legjelentősebb részvételük, ahova elegáns öltönyöket és zakókat öltve érkeztek, sötét árnyalatokba burkolózva. Az idei Grammy-díj-átadón a kék szín dominált szintén letisztult megjelenésükben.


2012-es fellépésük az Olimpia egyik nyitóshow-ja volt


Részt vettek a 2013-ban is megrendezett GQ Awardson


Az öltözékükben a sötét színek dominálnak a 2014-es Brit Awardson


Az idei Grammy-díj-átadón is jelentős szerepet játszott az elegancia és a kék szín megjelenésükben

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek