Starity

Elhunyt Bicskey Lukács

2015. április 08. 11:11   |   Szerző: metalfren

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Halálos kór miatt halt meg a közismert színész, Bicskey Lukács. Az Argó-filmek sztárját 2015. április 8-án, hajnali öt óra körül érte a halál.

hirdetés
Elhunyt Bicskey Lukács
Fotó: Facebook/Lukács Bicskey

Gyors lefolyású betegség miatt kórházban kezelték az 53 éves színészt, és végül egy fővárosi intézményben hunyta le örökre a szemét. Betegsége miatt már tavaly novemberben is kénytelen volt lemondani fellépéseit az Újszínházban, ám szerettei még bíztak abban, hogy állapota jobbra fordul.

Lukács a 90-es években kezdett a filmiparban dolgozni – főleg külföldi alkotásokban vállalt szerepet. A művész egyik legismertebb hazai szerepe Psycho az Argó-filmekből, ám a második rész bemutatóját sajnos már nem élte meg. Itthon még a Haction, illetve a Tűzvonalban című televíziós műsorokból lehet ismerős a neve, valamint láthattuk a Csak szex és más semmi, valamint a Szőke Kóla című filmekben. Ami külföldi alkotásait illeti, szerepelt a Robin Hoodban, a Borgiákban illetve a Drakulában is. A Csillagok Háborúja magyar szinkronjában Jar Jar Binks szólalt meg az ő hangján.

Színpadon leginkább drámai darabokban játszott: Szophoklész Antigonéjaként, Shakespeare Rómeójaként, illetve Macbethként szerepelt, ezen túl pedig Moliére Tartuffe-jeként is láthatta a nagyérdemű.

Szegeden született, és miután a Veszprémi Petőfi Színház tagja lett, nevet változtatott. Eredetileg Károlynak hívták, de mivel egy ilyen nevű színész már volt a társulatban, keresztnevét Lukácsra íratta át.

Nyugodjék békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek