Starity

15 évesnek hitte magát a 32 éves nő

2015. április 16. 09:09   |   Szerző: awwparadise

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Naomi Jacobs egy 32 éves nő volt 2008-ig, amikor is úgy kelt fel, hogy azt hitte, 15 éves, és az 1992-es évet írjuk.

hirdetés
15 évesnek hitte magát a 32 éves nő

Naomi Jacobs, aki ma már közel negyven éves, érdekes élményekről tud beszámolni a 32. életévében történt eseményekről. 2008-ban, amikor is Naomi 32 éves volt és egyben egy 11 éves kisfiú édesanyja, egy reggel arra ébredt, hogy úgy hitte, ő valójában 15 éves – írja a People.

Meg voltam győződve róla, hogy el fogok aludni, és amikor felkelek, újra 1992-t írunk majd – árulta el a BBC-nek élményeiről. Bizonyos modernkori dolgokat kicsit nehéz volt felfognia, mint például az okostelefon vagy a lapos tévé, de telefonszámokra és PIN-kódokra még mindig emlékezett. Mindemellett vezetni is tudott, amire 15 éves korában még nem volt képes.

A pszihológusok és a New York Times szakértője, Christian Jarret úgy nevezik ezt, hogy disszociatív amnézia. Ez a fajta sérülése az emlékezetnek abból áll, hogy számos személyes információ elhalványul, az emlékezet részlegesen elveszik, de vannak olyan alapdolgok, amik megmaradnak, mint például az autóvezetés, illtve bizonyos események és dátumok.

Naomi esetében az amnéziát betegség és stressz okozhatta, a teljes emlékezete pedig visszatért hat hét után. A BBC-nek azt is elárulta, hogy a történtek rávilágították számos fontos dologra, így ezután már más szemmel nézi a felnőttéletét. Könyvet is írt az esetről, aminek a címe Forgotten Girl, azaz Elfelejtett lány lesz, és 2015. április 23-án fog a polcokra kerülni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek