Starity

Feltörekvő bandák nyomában: Ivan & The Parazol

2015. április 27. 10:10   |   Szerző: healy.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk új részében a különleges hangzású Ivan & The Parazol nevű magyar bandát vesszük elő, akik nemcsak itthon, hanem külföldön is tettek már szert sikerre.

hirdetés
Feltörekvő bandák nyomában: Ivan & The Parazol

Vitáris Iván (ének), Tarnai János (basszusgitár), Simon Bálint (dobfelszerelés), Beke István (billenytűk) és Balla Máté (gitár), másnéven az Ivan & The Parazol egy magyar rockegyüttes. A tagok először egy budapesti zeneiskolában találkoztak, majd 2010-ben megalapították a frontember nevét viselő bandát Budapesten.

Megalakulásukat egy videoklippel koronázták meg, melyet a Marshall című dalukhoz készítettek. Nem sokkal később, 2011 októberében az In Airhez is készült kisfilm, a dal pedig egyre nagyobb sikert hozott az együttesnek. Eddigi legsikeresebb videoklipjük a Take My Handhez készült.

Ebben az évben sikerüknek köszönhetően az MTV Brand New jelöltjei között voltak. 2012-ben jelentek meg a Yellow Flavour és Sellin’ My Soul kislemezeik, ezt pedig az októberi Mama Don’t You Recognize, Ivan & The Parazol? című első nagylemez követte. 

Belekóstolhattak a világhírnévbe is, amikor 2013-ban ellátogathattak a híres-neves SXSW Fesztiválra, 2014-ben pedig az SXSW-t a Take My Hand dalukkal reklámozták. Szintén ebben az évben a Together című szerzeményük a Sziget Fesztivál himnusza lett. Ezeken kívül számos hazai és külföldi rendezvényre voltak hivatottak. De ez még nem minden – tavaly március 24-én megjelent második albumuk Mode Bizarre címen, rajta 12 dallal.

Annak ellenére, hogy az Ivan & The Parazol magyar banda, egy-két dal kivételével angol nyelven írnak és adnak elő dalokat. A fentebb említett 60-as és 70-es évek zenéjét kortárs irányzatokkal vegyítik. Dalszövegeik gyakran az élet egy-egy pillanatát ragadja meg, de gyakran szó esik bennük a szerelemről is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek