Starity

Megnyitott a Budapest Park

2015. április 27. 08:08   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Múlt héten nyitott Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park, ahol a hazai zenekarok és előadók a legfontosabb koncertjeiket hozzák el idén nyáron is, és számos nemzetközi sztár koncertje is színesíti majd a programot. Idén minden eddiginél látványosabbnak ígérkezik a helyszín: lesz szivárvány fasor, égszínkék hangszórókonténer, óriás fogaskerék, ledek, lámpák, lampionok, kívánságtál és megannyi más látványosság is.

hirdetés
Megnyitott a Budapest Park

A hazai pop-rock szcéna legjelesebb koncertjeit tűzi műsorára idén is a Budapest Park: itt ünnepli 70. születésnapját Hobo, 15. évfordulóját a 30Y, jön a 10 éves Kiscsillag és a vele egyidős Vad Fruttik. Itt mutatja be legújabb lemezét a Brains, a Hősők és a szintén 10 éves Irie Maffia, itt emlékezik beatmiséjével az Ifjúsági Parkra az Omega, és itt búcsúzik majd közönségétől a HS7 és a Subscribe zenekar. A Punnany Massif május 22-ei nyárindító koncertje gyakorlatilag már egy hónappal a rendezvény előtt telt házas, ezért május 24-én adnak a srácok egy ráadásbulit.

Nemzetközi fronton olyan nevek érkeznek – a teljesség igénye nélkül – mint Manu Chao, a Wu-Tang Clan, az Anti Flag vagy a Bad Religion, továbbá egészen friss hír, hogy a Parkban fellépő világsztárok sorába július 5-én csatlakozik Marcus Miller.

A nyár folyamán több száz zenekart és Dj-t felvonultató Park látványvilágával is igyekszik vonzani a látogatókat. A Park előtt, a főbejáratnál egy szivárvány színű fasor szegélyezte zöld területen egy burkolólapokból kialakított óriás zippzáron érkezhetnek már a vendégek – meséli Rimóczi Imre, a Park művészeti vezetője és építésze. Ez a terület a Park meeting pointja, ahol kényelmesen üldögélve lehet bevárni a többieket – mondja a művészeti vezető.

A dombon a már ismert színes fák és lampionok között  újdonságként épült  egy kis körpult, és megnyit végre a várva várt merchandising shop is, ahol parkos pólókat, kiegészítőket, relikviákat lehet vásárolni. Megújul a Retrokert, az örökzöld slágerek helyszínének dekorációja és a Park Dance Aréna külalakja is. A Hoppá terasz nagyobb lesz, ahol több pult szolgálja majd ki a vendégeket. A Bunker Galéria idén feljön a légópincéből a felszínre és kortárs videóművészettel, illetve kortárs kiállítások programajánlóival fog szolgálni egész nyáron az érdeklődőknek. A légópincében felszabadult helyre pedig szabadulószobák költöznek, hat különféle, érdekesebbnél érdekesebb, nagyon rövid, de annál izgalmasabb pályával, melyek könnyűzenei tematikájúak vagy valamilyen módon a szórakozáshoz kapcsolódóak – meséli a művészeti vezető.

A Nagyszínpadon gyönyörű mesevilágot bemutató, színes, térhatású, vadonatúj molinó díszeleg majd, s mellette a teljes szezon alatt, a színpad hátterében, hatalmas ledfal adja a megújult fénytechnika hátterét. A középső keverőállás zöld dombján – szoborszerűen megjelenő – hatalmas, embernagyságú fogaskerekek és égszínkék kiálló hangszórókonténerek jelenítik meg – immár térben – az eddig használt dekorációs elemeket.

És lesz még sok érdekesség, a tavalyról már ismert szivárvány és Diszkóól mellett a »hagyd kint a valóságot ajtó«, »a nagy alma« vagy a »kívánságtál« – sorolja a látványelemeket és installációkat a Park építésze.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek