Starity

Érkeznek a szelfik és a bugyik a Mojinóktól

2015. április 29. 13:01   |   Szerző: Sally Sparrow

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már nem kell sokat várni a Mojinos Escozíos nevű formáció vadiúj albumára, mely éppen olyan agyamenten imádnivaló lesz, mint az előzőek.

hirdetés
Érkeznek a szelfik és a bugyik a Mojinóktól

A spanyol zenei élet legőrültebb csoportja kétségtelenül a Mojinos Escozíos, mely eddig közel két évtizedes zenei múltat tudhat maga mögött. Az 1996-ban debütáló formáció frontembere a karizmatikus El Sevilla, aki olyan szerethető humorral és iróniával tölti meg a zenekar dalait, mint senki más. Az akár spanyolországi Irigy hónaljmirigyként is emlegethető banda idén júniusban tér vissza új korongjával, miközben elmondásuk szerint gőzerővel készülnek a szárazföldi, vízi és légi promóciókra egyaránt. A sorban ez már a tizenötödik CD-jük, s mint minden korábbi munkájuknak, úgy ennek is a címe már önmagában figyelemfelkeltő: »Szelfi, bugyi és rokendró«.

Ez a cím, mint megtudtuk, kapcsolatban van a csoport filozófiájával, mely egyesíti azokat a dolgokat, amik divatosak. Ilyen a »szelfi« fogalma is.

A srácok meg vannak győződve arról, hogy a lemezen található szerzemények sokakat fel fognak majd idegesíteni. Véleményük szerint ettől függetlenül a számok közvetlenek, könnyen emészthetők, ráadásul nagyon sok energiát fektettek a szövegírásba. A zenei alapok felvételei alkalmával gyakran használtak gitárokat és dobot. Ami annyira nem is meglepő, hiszen egy alapvetően rockzenében utazó együttesről van szó.

A Selfi, bragas y rocanró az ígéretek szerint 2015. június 16-án érkezik meg a boltok polcaira és a hivatalos online felületekre.


 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek