Starity

Kristen Stewart: „Hollywood tagadhatatlanul szexista”

2015. április 29. 20:08   |   Szerző: Lady Suzy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kristen a brit Harper’s Bazaar magazinnak adott interjút, melyben elárulta, hogy gyakran neki is meggyűlt a baja a médiával. Valamint meglepő információt osztott meg az Alkonyat egyik legtöbbet vitatott jelenetéről.

hirdetés
Kristen Stewart: „Hollywood tagadhatatlanul szexista”
Fotó: Alexi Lubomirski/Harper’s Bazaar

Egy találkozó egy hollywoodi sztárral általában egy ötcsillagos hotel hatalmas és fényűző lakosztályában zajlik, olyan ceremónia keretei között, amit maga a Napkirály is méltányolna. Aztán ott van Kristen Stewart, akivel Los Angeles egyik csendes kerületében ültem be egy kávéra egy kicsi, ám annál inkább hangulatosabb kávézóba. Egyedül jelent meg, három órán keresztül beszélgetett velem, majd távozáskor ragaszkodott hozzá, hogy kifizeti a számlát. Mindezt egy olyan lánytól, aki arról híresült el, hogy nehezen kezelhető interjúk alatt – írja a Harper's Bazaar riportere, Sasha Slater, aki egy rövid interjú erejéig ült le a színésznővel.

Kristen 9 éves kora óta színészkedik, azonban a nagy áttörést csak az Alkonyat-filmsorozat hozta meg számára. A nagy sikerű franchise első része 2008-ban jelent meg, ezt követően pedig a fiatal színésznő folyamatosan a média kereszttüzében volt. Mindössze 18 évesen már a paparazzók első számú kiszemeltje volt, minden mozdulatát figyelemmel követték, eközben pedig az internet minden interjúját és tettét alaposan analizálta, gyakran ellene fordítva ezeket. Így hát nem csoda, hogy egy idő után nem mert kilépni testőrök nélkül az utcára.

Emellett a premierekkel és nyilvános szereplésekkel is meggyűlt a baja az Alkonyat-hisztéria idején: Eléggé megterhelő a tudat, hogy sok ember egyszerre fókuszál rád, majd minden egyes szavadat kritizálják. Mindezt átélni nagyon kimerítő tud lenni. Soha nem tudtam, hogy mi fog történni. Izzadt a tenyerem, remegtek a térdeim, gyakran úgy éreztem, hogy nem tudok megállni a saját lábamon, kapkodtam a levegő után, elkapott a hányinger. Végül egy idő után a testem megnyugodott, ezt követően viszont borzasztó fáradt lettem – mesélte, majd hozzátette, hogy ez szerencsére már kevésbé viseli meg.

Ezután újabb komoly téma került szóba, mégpedig a nők érvényesülése a filmiparban: Nekünk, nőknek egyértelműen keményebben kell dolgoznunk, ha azt akarjuk, hogy felfigyeljenek ránk. Ez rettentően sértő és egyszerűen csak hihetetlen. Tagadhatatlanul érezhető a szexizmus.

Nyíltan beszélt arról is, hogy semmi problémája a szexjelenetekkel, egészen addig, amíg nem kitervelt minden egyes mozdulat: Csak akkor lesz kényelmetlen, ha előre kiagyalták. Az Alkonyatban meg volt írva, hogy a világ legjobb szexjelenetét kell összehoznunk. Emberfelettinek, egyenesen túlviláginak kellett lennie, jobb szexnek, mint amit el tudunk képzelni. Nekünk pedig fogalmunk sem volt, hogy mégis hogyan kéne megvalósítanunk. Kínszenvedés volt, pedig tényleg akartam, hogy jó legyen.

Kristenről az interjú mellett fotósorozatot is készítettek, ami a brit Harper's Bazaar júniusi számában kap helyet, és a címlapon is ő pózol. A képeken pedig egytől egyig Chanel-ruhákban kapták lencsevégre.

Fotók: Alexi Lubomirski/Harper’s Bazaar

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek