Starity

Feltörekvő bandák nyomában: The Mirror Trap

2015. május 05. 21:09   |   Szerző: itsjustme

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk következő részében az energikus, a társadalmat erőteljesen kritizáló alternatívrock-zenekart, a The Mirror Trapet ismerhetitek meg.

hirdetés
Feltörekvő bandák nyomában: The Mirror Trap

„Mi akarunk lenni a válasz a steril, lemosható műanyag kultúrára, ami manapság úgy áthatja a generációnkat” – hangoztatja büszkén, saját maguk bemutatása gyanánt a The Mirror Trap.

Az öttagú alternatívrock-zenekar 2009-ben alapult meg, amikor a srácok, Gary "The Panther" Moore (ének), Paul Markie (gitár), Michael "John" McFarlane (gitár), Paul "Drums" Reilly (dobok), és Ben Doherty (basszusgitár) a Dundee College-ban zenészhallgatókként megismerkedtek egymással.

Legelső, The Last Greatest Melodrama címet viselő nagylemezüket 2011. november 21-én jelentették meg. Ezen a korongon szerepel a kislemezeként kiadott My Alabama című daluk is, melyhez leforgatták első videoklipjüket. Ezt követte 2012. november 9-én egy négydalos EP, a The Visible Hand. Az Egyesült Királyságban lassan, de kezdtek egyre ismertebbé válni; már olyan neves fesztiválon léptek fel, mint a T In The Park, a BBC jóvoltából Vic Gallowayjel adtak koncertet, valamint a szintén Skóciából származó indie zenekarral, a The View-val turnéztak együtt.

Nevük 2013 végén kezdett világszerte elterjedni, miután Brian Molko egy kis dundee-i klubban tartott koncertjük után olyan lenyűgözőnek találta teljesítményüket, hogy felkérte őket, előzenekarként csatlakozzanak a Placebóhoz a 2013. november 8-ai londoni jótékonysági koncertjükön. A párosítás akkora sikert aratott, hogy ez év februárjában ismét felkeresték a The Mirror Trapet, és már közel harminc koncertet adtak együtt az Egyesült Királyságban, valamint Oroszországban.

A zenekar legutóbbi, eddigi legismertebb és legelterjedtebb, zenemegosztókon is fellelhető nagylemeze 2014. február 24-én jelent meg Stay Young címmel, majd 2015. február 16-án debütált a három korábban is ismert, áthangszerelt dalt, valamint két új alkotást tartalmazó Silent Men EP.

A The Mirror Trap jelenleg is turnézik Európában, ráadásul június 24-én hazánk közelébe is ellátogatnak. Zágrábban, az INmusic Fesztiválon adnak koncertet ismételten legnagyobb támogatójukkal, a Placebóval.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek