Starity

Színészek, akik maradandót alkottak

2015. május 06. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Biztosan sokan vannak úgy, hogy ha meghallják Angelina Jolie nevét, akaratlanul is Lara Croft jut eszükbe róla. Az alábbi cikkben hozzá hasonló „összenőtt párosokat” mutatunk be.

hirdetés
Színészek, akik maradandót alkottak

Néhány színésznek karrierje során biztosan akad olyan kivételes szerepe, amely egy életre beleégeti magát a filmográfiájába, legyen az egy híres karakter vagy éppen egy szuperhős.

Angelina Jolie – Lara Croft

A készítők keresve sem találhattak volna jobb színésznőt a bögyös videojáték-hősnő szerepére, mint Angelinát. Hitelesen alakította Lara Croftot 2001-ben és 2003-ban is. Azóta persze jó párszor is felröppent a hír, hogy újabb részt forgatnának, de mivel Angelina többször is visszautasította az ajánlatot – a rajongók nagy elkeseredésére –, így az a mai napig várat magára.

Wesley Snipes – Penge

Annak idején meglehetősen nevetségesen festett a színesbőrű félig ember-vámpír kombináció, de végül mégis beváltotta a hozzá fűzött reményeket, s meghozta a várt sikert. Ma, ha meglátjuk Wesley Snipest, azonnal a vámpírvadász jut eszünkbe róla, hiszen karrierjének eddigi talán legsikeresebb karaktere volt. A színész összesen három részben tündökölhetett Penge bőrében: 1998-ban, 2002-ben és 2004-ben.

Kate Beckinsale – Selene

Csak hogy ne távolodjunk el túlságosan a műfajtól: Kate Beckinsale karrierje talán eddigi legjobb döntése volt, hogy elvállalta 2003-ban az Underworld főszerepét. Azóta is egybeforr neve a vámpír halálosztóval, aki hibrid kedvese oldalán harcol az igazságért. Kate még két részen keresztül alakította a púderbőrű szépséget 2006-ban és 2012-ben. Igaz, az utóbbi alkotás, úgy gondoljuk, hogy egy kissé laposra sikerült.

Robert Pattinson – Edward Cullen

Minden bizonnyal nem ő az egyedüli a Twilight szereplőgárdájából, akinek neve hallatán máris filmbéli karaktere jut eszünkbe. Az azonban biztos, hogy azonnal a tinivámpír ugrik be mindenkinek a sápadt és karakteres arcú színészről. Robert 2008-tól 2012-ig minden évben hitelesen formálta meg a vámpír Edwardot, megdobogtatva ezzel fiatal rajongóinak szívét.

Natalie Dormer – Boleyn Anna

Az angol színésznő karrierje a Tudorok című történelmi sorozattal indult be még 2007-ben, ahol Boleyn Anna szerepét osztották rá. Nem volt olyan néző, akit hidegen hagyott volna: volt, aki utálta és örült a halálának, viszont volt, aki szerette és megsiratta távozását. Annyi viszont bizonyos, hogy Natalie eddigi legnagyobb alakítását nyújtotta a 2007-től 2010-ig futó sorozatban.

Sylvester Stallone – Rocky és Rambo

Talán az egyetlen olyan színész, akinek karrierje során két nagy karakter is kijutott. 1976-ban bújt először a bokszoló szerepébe, majd ezt követően még 1979-ben és 1982-ben is. Közben még ebben az évben jött az újabb híres sikerszéria, a Rambo első része, amiben egy független kommandóst alakított, s amivel szintén hatalmas hírnévre tett szert. 1985-ben feltűnt a Rambo 2-ben és a Rocky 4-ben, 1988-ban jött a Rambo 3, míg 1990-ben a Rocky 5. 2006-ban szerepelt a Rocky Balboa című filmben és 2008-ban a John Rambóban is.

Jennifer Lawrence – Katniss Everdeen

A színésznő 2006-ban kezdte karrierjét, mely az X-Men: Az elsőkig nem is igazán ívelt felfelé. Aztán megérkezett 2012-ben Az éhezők viadala című könyv alapján készült filmadaptáció, ahol főszerepet osztottak rá. Katniss szerepe aztán egy csapásra híressé tette őt. A mai napig ez az elsődleges karakter, ami eszünkbe jut a bájos Jenniferről, hiába Mistique szerepe.

Johnny Deep – Jack Sparrow

A ma már 52 éves, ám még mindig piszkosul jóképű Johnny talán legelhíresültebb karaktere Jack Sparrow kapitány. 2003-ban indult A Karib-tenger kalózai filmes sorozat, amiben az igen talpraesett kalózkapitány szerepét osztották rá. Valljuk be, hogy keresve sem találhattak volna nála jobb színészt a feladatra. Ma már abszolút kultkarakternek számít, s igazából el sem tudnánk nélküle képzelni a filmet.

Jennifer Love Hewitt – Melinda Gordon

Minden sorozatszínésznek van legalább egy olyan karaktere, ami egész életén át elkíséri. Nos, Jennifernek Melinda az. Ki ne emlékezne a sötétben botorkáló és szellemekkel beszélő lányra? Imádtuk a sorozatban és nagyon sajnáljuk, hogy bután zárult a vége. A színésznő e sorozat kivételével mást nem is nagyon tud felmutatni, 2005-től 2010-ig alakította Melinda Gordont.

Hugh Jackman – Logan/Farkas

A szintén korához képest őrülten sármos Hugh legnagyobb karaktere kétségtelenül Farkas. Ez az a szerep, mely rajongói körében mindig is vinni fogja a pálmát, s azonnal eszükbe jut róla, amint meghallják nevét. A készítők nem nyúltak mellé, amikor rá osztották Farkast, hiszen mindenki imádja a morgó Logan szerepében. Jackman 2000 óta alakítja a jellegzetes szakállt viselő X-Mant a vásznon.

Reese Witherspoon – Dr. Szöszi

A bájos Reese leghíresebb karaktere a pink bombázó, Elle Woods, aki bizony nem az a tipikus szőke csaj. A színésznőt a magasba repítette az említett karakter, s ha meglátjuk valahol fotóját, akkor azonnal rávágjuk, hogy Dr. Szöszi. A bájos szőkeség két rész erejéig bújt az ügyvédnő bőrébe 2001-ben és 2003-ban.

Daniel Radcliffe – Harry Potter

Az ifjú Daniel karrierje a híres varázslótanonc történetét feldolgozó filmekkel indult be. Valószínűleg amikor beválogatták, még fogalma sem volt róla, hogy ez a szerep egy egész életen át elkíséri. A mai napig mindenki szemében ő Harry Potter. A sikerszéria 2001-től egészen 2011-ig tartott.

Sarah Jessica Parker – Carrie Bradshaw

A színésznő a mozivásznon felejthető alakításokat nyújtott, azonban a Szex és New York tévésorozattal megalapozta hírnevét. Az 1998-ban indult széria Carrie Bradshaw mindennapjait mutatja be három barátnőjével egyetemben, akik szintén szerepelhetnének itt, hiszen nekik is sorozatbeli karakterük volt a leginkább mérvadó karrierjük során. A sorozat után további két mozifilm is készült, az első 2008-ban, a második 2010-ben, mely a legtöbb rajongó szerint is egy kicsit erőltetettre sikerült.

Tobey Maguire – Pókember

Tobey arcát látva a legtöbben azonnal Pókemberre asszociálunk, hiszen vele indult 2002-ben a híres pókemberes széria. A színész összesen három filmben tűnt fel a piros-kék szuperhős szerepében. A második részt 2004-ben, míg a harmadikat 2007-ben mutatták be. Ezt követően sajnálatos módon végérvényesen lemondott a karakterről, ami szerintünk nagy hiba volt.

Milla Jovovich – Alice

A kaptár hősnője, aki ugyan az eredeti játékban nem szerepelt, mégis talán a legsikeresebb karakter lett, hiszen ő az első, aki eszünkbe jut az Ötödik elem butuska Leeloojáról. A színésznő több filmben is megcsillantotta tudását, például nem volt rest irtani a zombikat és az Umbrella különböző kreálmányait 2002 óta.

Keanu Reeves – Neo

A színész eddigi talán legszexibb alakítása volt a Mátrix Neója. Noha lehet, hogy a film kissé értelmetlen és zavaros, mégis miatta megéri megnézni. A napszemüveges fickó ugyanis mai napig a legemlegetettebb karaktere. A Mátrix 1999-ben kezdődött, majd 2003-ban folytatódott két résszel is.

Renée Zellweger – Bridget Jones

A színésznő talán legkiemelkedőbb alakítása volt Bridget Jones megformálása. Aki olvasta a könyvet, az egészen biztosan sokat várt a filmes adaptációtól és tőle is, de kijelenthetjük, hogy megérte a várakozás. Renée szó szerint küzdött a szerepért, hiszen még meg is hízott Jones kisasszony kedvéért, akit végül száz százalékban vissza is adott a vásznon. A mai napig Bridget Jones jut eszünkbe róla. Szép volt, Renée!

Norman Reedus – Daryl Dixon

Valószínűleg minden hölgyrajongó – sőt, akadnak férfiak is – kedvence Daryl a The Walking Dead című sorozatból. Az eleinte marcona és goromba, mára azonban megszelidült vadmotorost mindenki imádja, így a lehető legjobb döntés volt, hogy megálmodták Darylt, ugyanis a képregényekben nélküle kell túlélniük Rickéknek. Ő az egyik legnagyobb karaktere a sorozatnak, s minden bizonnyal első gondolatunk is, amint Normanre pillantunk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek