Starity

Adam Lambert: „Az első alkalmat nem lehet visszahozni”

2015. május 10. 22:10   |   Szerző: rolykelemen

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Adam Lambert a Rolling Stone magazinnak beszélt harmadik albumának címadó daláról, a The Original High-ról.

hirdetés
Adam Lambert: „Az első alkalmat nem lehet visszahozni”

Lambert visszatérő dala, a Ghost Town április 21-én debütált és azóta is számos külföldi rádió toplistáján szerepel. Az album június 16-án debütál, és ennek címadó dala a The Original High, mely az énekes elmondásai szerint olyan elveszett pillanatokról szól, amit már nem élhetünk át még egyszer első alkalomként, de mégis megpróbáljuk megteremteni. 

A The Original High dalszövege szépen és egyszerűen foglalja össze mindazt, amit észrevettem magamon, a barátaimon és abban a körben, amiben itt, Los Angelesben élek. [...] Nehéz kimondani és rájönni arra, mire vágyunk igazán. Elvesztegettünk egy csomó időt azzal, hogy az első igazi fellángolást üldöztük. Sosem kapod meg újra az első élményed. Nehéz újra megteremteni az első alkalmat, de mi épp erre vágyunk.

A The Original High a diszkó és az EDM határvonalán táncol, de Lambert lágyabb oldalát is megmutatja a refrénben, közelmúltjáról énekelve. Adam az utóbbi években új hangzást keresett zenéjének, amit elmondása szerint Max Martin és Shellback segítségével meg is talált ezen a lemezen.

Mikor megmutattam nekik a The Original High-t, nagyon izgatottak lettek, imádták a hangzását, az érzelmeket, ahogy elénekeltem. [...] Megtanultam, hogy néha rendben van, ha érzelmileg befolyásolom a hallgatót. A kevesebb több. Az American Idol alatt kicsit nyers voltam, üldözni akartam az »eredeti magasságot« a fellépésekkel. Annyira izgatott voltam a közönség előtt, hogy legszívesebben kidobtam volna az energiám a tetőn keresztül. [...] Megtalálni, hogyan vezessem le ezeket kicsit másképp, elég érdekes. Ezt teszem az utóbbi időben. Hagyni kell, hogy a zene magáért beszéljen, valós érzelmeket mutatni, és engedni neki némi szabad lefolyást.

Max Martin és Shellback számtalan sikeres világslágert összehoztak már, Lambert Whataya Want From Me dalához is az ő nevük fűzhető. Számukra is új volt, amit az előadó mutatott, de épp ez motiválta őket, hogy közös albumot hozzanak létre. Megszoktuk, hogy Adam ösztönösen mozog a magas hangokkal a stúdióban. Érdekes hallani, hogy visszafogja magát és intimebbet mutat. Ez egy új színe a hangjának, amit jobban meg akartunk mutatni.

Tove Lo svéd énekesnő és Brian May, a Queen gitárosa is közreműködéseket vállaltak két különdalnál Adam albumán: a Rumourt Tove Lóval és a Lucyt Brian Mayjel közösen vette fel. A gitárossal jól kijönnek, mesélte Lambert, és meg is bíznak egymásban. A hiphopütemű, Dirty Diana típusú dalhoz remek zenei aláfestést produkált Brian, pusztító gitárszólóval. Tove Lóval viszont már a Habits (Stay High) slágerré válása előtt dolgozott Lambert, azóta nagyon jó barátok lettek, így rendkívül örült az énekesnő sikerének.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek