Starity

10 szomszédtípus, aki pokollá teszi a mindennapjainkat

2015. május 12. 17:05   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jó szomszéd kicsit olyan, mint a jó anyós. Ritka, mint a fehér holló. Évente hatmilliószor tesznek panaszt a szomszédjukra csak az Egyesült Királyság területén. A CBS Reality műsora, a Rémes szomszédok feltérképezi a szélsőséges eseteket és felkutatja a legproblémásabb szomszédokat. Összegyűjtöttünk 10 tipikus szomszédtípust, akik bearanyozzák vagy pokollá teszik mindennapjainkat.

hirdetés
10 szomszédtípus, aki pokollá teszi a mindennapjainkat
Fotó: CBS

1. A kezdő tubás

Tubás, hegedűs vagy trombitás, igazából mindegy. Ha nem a kedvenc együttesünk tagja költözött mellénk, gyűlölni fogunk minden egyes percet, amit „zenéléssel” tölt.

2. A nagycsaládos

Amikor egy (több)gyermekes család szomszédságában élünk, fel kell készülnünk rá, hogy mi is felébredünk éjjelente a csöppséggel, és az „édes kis” hároméves hisztirohamjai minket is megviselnek. Egy idő után leghőbb vágyunk lesz egyszer betörni a szomszédba és kivenni minden elemet a játékokból.

3. Mr. és Mrs. Se Veled, Se Nélküled

Hol tányértörés, ajtócsapkodás, hol pedig a békülés hangjait hallgathatjuk akarva-akaratlanul, és állandóan megfogadjuk, hogy legközelebb a bocsánatkérő szerenádot félbeszakítva fogunk könyörögni a párosnak, hogy végre szakítsanak.

4. Az állatbarát

Két kutya, két macska, papagáj és hörcsögök. Egy lakásban. Mi is szeretjük az állatokat, de ez már állat-, de sokkal inkább emberkínzás.

5. A „szobanövény”

Három éve laksz mellette, félévente egyszer látjuk kijönni a lakásból és az eltelt időszak között semmilyen életjelet nem ad magáról. Lehet, hogy droglaborja van vagy bombát gyárt, de titkon mindenki ilyen szomszédra vágyik. Csak be ne kerüljünk egyszer a hírekbe a klasszikus „sose gondoltuk volna róla, hisz olyan kedves fiatalember volt” mondattal.

6. A gyűjtögető

Aki „ez még jó lesz valamire” felkiáltással összegyűjti a lomtalanítás összes kacatját és naponta látod, ahogy hazacipeli a zsákmányt 35 négyzetméteres lakásába. Mivel bent már egy négyzetcentiméter hely sincs, ezért a folyosón vagy az ajtóban alakít ki minimúzeumot, te meg minden reggel játszhatsz akadálypályát.

7. A kölcsönkérő

A kedves szomszéd, aki állandóan kölcsönkér valamit, de sosem adja vissza. Egy idő után már nem nyitsz ajtót, vagy eleve olyan dolgot adsz „kölcsön”, amiről tudod, hogy nem fog hiányozni.

 8. Az önjelölt erkölcsrendész

Este bulit tartanál? Hívja a rendőröket. Csak pár barátot hívnál át? 10 után hívja a rendőröket. Lengén öltöztél fel? Visszaordibál a lakásba, hogy öltözz fel rendesen és szerencséd van, ha nem hívja a rendőröket.

9. A csodapasi/csodanő

Napunk fénypontja, ha véletlenül összefutunk vele és még órákig elemezgetjük azt a laza „helló”-t, amit kaptunk tőle. Természetesen semmi esélyünk sincs, de titokban már az esküvőnket tervezgetjük.

10. A kukkoló

Függönylebbenés jelzi, hogy lesben áll és figyel. Félünk tőle és meggyorsítjuk a lépteinket, amikor elhaladunk az ajtaja előtt.

Hétvégente 20:00 órakor és 01:50-kor a CBS Reality csatornáján megbizonyosodhatunk arról, hogy milyenek a legrémesebb szomszédok. Végül még az is kiderülhet, hogy a mi szomszédaink nem is olyan rosszak. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek