Starity

Két albumot is kiad idén a Dalriada

2015. május 23. 16:04   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeptemberben érkezik a Dalriada új korongja, és mint kiderült, válogatásalbum fogja megelőzni.

hirdetés
Két albumot is kiad idén a Dalriada
Fotó: Facebook/Dalriada

Már tavaly értesültünk arról, hogy a soproni Dalriada már javában dolgozik legújabb lemezén, amely idén fog a boltok polcaira kerülni. Nemrég viszont még azt is megtudhattuk, hogy az új korong az Álmok címet kapta, ám egészen a napokig több információt nem osztott meg a zenekar.

Tegnap került ugyanis nyilvánosságra, hogy a júliusi-augusztusi Hammerworld magazin extra CD-mellékleteként fog debütálni egy válogatásalbum Mesék, Álmok, Regék címmel, és számos jól ismert Dalriada-klasszikus foglal majd rajta helyet, némelyik átdolgozott változatban.

Ezzel egy időben azt is elárulta a Binder Laura által vezetett csapat, hogy az Álmok címre hallgató nyolcadik Dalriada-lemez szeptemberben fog megjelenni, amelyen már javában az utolsó simításokat végzik. Mindemellett a soproni hetes boldogan számolt be arról is, hogy a fesztiválszezon jóvoltából számos olyan helyre juthatnak el, ahol még nem volt szerencséjük fellépni. Ilyen többek között Csehország, Olaszország és Németország is.

A litván fesztivált már csak a helyszín különlegessége miatt is nagyon várjuk: ez természetvédelmi körzet a Baltikumban – nagyon nekünk való móka lesz. A magyar bulik vonatkozásában is sok helyen ott leszünk, nagyon kíváncsiak vagyunk az egyik kedvenc hazai fesztiválunk, a Rockmaraton új helyszínére, és nagy örömmel térünk vissza néhány év kihagyás után a debreceni Campusra is – olvasható a zenekar Facebook-oldalán.

Íme a Mesék, Álmok, Regék dallistája:

  1. Walesi bárdok 1-2-3 (a Walesi Bárdok II Smicivel)
  2. Téli Ének
  3. Galamb
  4. Tűzhozó
  5. Búcsúzó
  6. A Nap és Szél Háza
  7. Hazatérés
  8. Szent László 1
  9. Szent László 2
  10. Kinizsi Mulatsága (akusztikus)
  11. Hajdútánc
  12. Leszek a Hold (Kun Anitával, Jonnéval a Korpiklaaniból)
  13. Hunyadi és Kapisztrán
  14. A Dudás

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek