Starity

Itt az új kihívás: szellemidézés ceruzával

2015. május 28. 22:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Ice Bucket Challenge ideje lejárt és Kylie Jenner ajkaira sem feni már a fogait senki – megjelent egy új twitteres hóbort, mely legalább olyan ragályos, mint az eddigi trendek.

hirdetés
Itt az új kihívás: szellemidézés ceruzával

Ki ne emlékezne a néhai sörivós kihívást felváltó twitteres hóbortra, az Ice Bucket Challenge-re? Igen, a magukat jeges vízzel leöntő ismerőseinkről és sztárokról beszélünk. A kampány tavaly nyáron járta körbe az internetet, elképesztő hírnévre szert téve. Bár eredetileg egy idegrendszeri betegség támogatására szólított fel a kezdeményezés, erről útközben a legtöbben teljesen megfeledkeztek.

A jeges vizet idővel felváltották az üvegpoharak és a dezodorkupakok – ezek segítségével akarták megszerezni Kylie Jenner ikonikus ajkait az internetezők. A trendet még az sem állíthatta meg, hogy kiderült: a vákuummal csúnya véraláfutásokat okozhatnak maguknak a kihívást elfogadók.

Ha eddig úgy gondoltad, ennél nagyobb ostobaság már nem válhat trenddé, tévedtél. Néhány napja ugyanis új őrület terjed a Twitteren. A CharlieCharlie-kihívás lehet az új Ice Bucket Challenge!

A szellemidézéshez nem kell más, mint egy papír, amit négy részre osztunk egy kereszttel, majd felírjuk az igen, nem szavakat a kapott négyzetekbe. A lap közepére már csak el kell helyezni két egymást keresztező ceruzát és feltenni a bűvös kérdést: „Charlie, Charlie itt vagy?”

A félelmetes játék már évtizedek óta ismert: a szóbeszéd szerint Charlie kisgyermekkorában ölte meg magát, a szelleme pedig itt ragadt és bárkivel hajlandó játszani, aki megidézi. Hogy mi igaz a városi legendából, nem tudni, de az biztos, hogy most hirtelen nagyon népszerű lett a játék. Sorra töltik fel a fiatalok a videókat YouTube-ra, sokszor megmagyarázhatatlan jelenségekkel.

A ceruza elmozdulására pedig rém egyszerű a magyarázat: légmozgás és gravitáció. Bárki kipróbálhatja, hogy milyen nehéz kiegyensúlyozni két egymásra helyezett ceruzát. Olyan kis felületen érintkeznek egymással, hogy egy erősebb lehellet is elég lehet a ceruza elmozdulásához. A fenti videón például jól látszik, hogy egész addig nem mozdul a ceruza, míg oda nem fekszik egy fiú, aki oldalról kissé megfújja az eszközt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek