Starity

Mégsem készül el a Tron 3.

2015. május 31. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kicsi, de annál elszántabb rajongótábor várta, hogy Garrett Hedlund és Olivia Wilde főszereplésével elkészüljön a Tron: Örökség folytatása, ám a Disney egy másik filmje akkorát bukott a mozipénztáraknál, hogy a cég nem meri bevállalni a kockázatot.

hirdetés
Mégsem készül el a Tron 3.
Fotó: Disney

2010-ben mutatták be a Tron: Örökség című filmet Garrett Hedlund és Olivia Wilde főszereplésével, és bár nem lett kirobbanó siker, kisebb kultstátuszt ért el viszonylag kicsi, de odaadó rajongótábora körében.

Idén márciusban derült ki, hogy a filmet készítő Disney folytatást szán a futurisztikus fantáziafilmnek. Akkor már azt is lehetett tudni, hogy a főszereplők mellett a rendező, Joseph Kosinski is visszatérne a filmbe, sőt, helyszíneket is találtak a forgatáshoz a kanadai Vancouverben, amelyre 2015 októbere és 2016 februárja között került volna sor.

Sajnos alig két hónappal ezután a Hollywood Reporter úgy informálódott, hogy a filmet a Disney elkaszálta még az előkészületek korai stádiumában. A döntés háttérében elsősorban egy másik filmjük, a Brittany Robertson és George Clooney főszereplésével bemutatott és óriásit bukott Holnapolisz áll. A Brad Bird által rendezett film 190 millió dollárból készült, de csak 33 millió dollár bevételt termelt az első hétvégéjén, ami a mozis bevételi trendeket tekintve igencsak nagy bukásnak számít.

A Disney néhány korábbi nagy költségvetésű filmjének, A magányos lovasnak és a John Carternek hatalmas fiaskóival már eléggé megégette magát, így nem meglepő, hogy az egyébként érdekes koncepciónak ígérkező Tron 3-at a 170 millió dollárosra tervezett költségvetésével túl nagy kockázatnak ítélte mindezek után, és nem vállalták az elkészítését.

Természetesen nem kell attól tartani, hogy a világhírű filmes cég a végóráit éli, hiszen a jól bejáratott Marvel-sorozatok mellett idén indul útjára az újabb Star Wars-trilógia, de készül A dzsungel könyve, A szépség és a szörnyeteg, valamint A Karib-tenger kalózai, az Alice Csodaországban, A Némó nyomában és a Toy Story folytatása is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek