Starity

Már nem divat a Twitter?

2010. szeptember 16. 21:09   |   Szerző: Eszty Morgan

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mostanában rájár a rúd a mikroblogra. Nem elég, hogy műszaki okok, vagy túlterheltség miatt egyre több a panasz a Twitterre; egyre inkább úgy néz ki, hogy a hírességek amint megismerték az árnyoldalakat, máris menekülnek!

hirdetés
Már nem divat a Twitter?

Szinte minden nap szakít egy-egy sztár a Twitterrel. Miley Cyrus, Amanda Bynes vagy John Mayer kezdetben élvezte a rajongókkal való napi kapcsolatot, de egy idő után épp ez a kapcsolat volt az, amiért menekülőre fogták.

„A Twitter rövidre zárja a sztárok és követőik közötti kapcsolatot.” – magyarázta Robert Thompson, a Syracuse Egyetem televíziózással és popkultúrával foglalkozó professzora. Azonban amikor egy sztár egy-egy bejegyzése rosszul sül el, a rajongók lecsapnak rá, ami pedig rögtön kényelmetlenné válik a sztár számára. „Sok celeb szembesül azzal, hogy a Twitter által elvész a tisztelet és az a misztikum, miszerint a hírességek elérhetetlenek. Ez pedig a sztárok számára nemcsak illúzió romboló, hanem fárasztó is.” – fejtette ki Thompson.

Paul Levinson, a New New Media szerzője véleménye szerint a Twitter egyfajta válaszúthoz értkezett. Akik követőik miatt szálltak be a rendszerbe, azok csak mostanság értékelik át, hogy vajon megfelel-e nekik ez a fajta kapcsolat. Ricky Gervais brit színész (A hivatal; Futottak még), aki tavaly decemberben csatlakozott a Twitterhez (mivel a Golden Globe házigazdájaként ezt elvárták tőle), egy hónappal később már ki is szállt. Utolsó bejegyzésében ez állt: „Befejezem a csevejeket, mert nem látom értelmét”.

Persze nem mindenki osztja Levinson és Thompson véleményét. Bonnie Fuller, a HollywoodLife.com celebhonlap főszerkesztője szerint „Minden kiugrott hírességre legalább tíz újabb belépő jut. Sokak számára egyszerűen túl sok haszonnal jár a csivitelés. A hírességek nagy lehetőséget látnak a rajongóikkal való üzenetváltásban. Háttérinformációkat oszthatnak meg velük, és közvetlen visszajelzést kapnak.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek