Starity

Demi Lovato az iskolai bántalmazás ellen

2010. szeptember 16. 22:10   |   Szerző: LadyAly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy fiatal lány meghökkentő története, melyet az IM közölt az októberi számában. Külföldön már megpróbálnak tenni az iskolai erőszak ellen, mely mellett sok sztár, köztük Demi Lovato is kampányol.

hirdetés
Demi Lovato az iskolai bántalmazás ellen

Phoebe Prince egy átlagos 15 éves lányként élte mindennapjait. 2009-ben Írországból költözött az Egyesült Államokba. Az amerikai álom azonban rémálom lett.

Európai lányként érdekesebbnek tűnt, mint osztálytársnői, a srácok figyelmét is felkeltette. Ezt azonban nem nézték jó szemmel az osztály menő leányzói. Amikor az egyik lány fiúja elkezdett flörtölni Phoebe-vel, a két főgonosz megkezdte az új lány elleni hadműveletet. Hosszú hónapokon keresztül bántották a lányt szavakkal, és tekintélyüknek „hála”, az emberek többsége melléjük állt. Később zaklatni kezdték közösségi oldalakon, megverték, megdobálták, és állítólag meg is erőszakolták. 2010. január 24-én Phoebe besokallt, hazaért, bement a fürdőszobába, és felakasztotta magát. 12 éves húga talált rá a holttestre. A rendőrség letartóztatta az őt piszkáló 9 tinit. Tárgyalásuk a napokban kezdődik.

Demi Lovatóra ez a történet volt nagy hatással. Twitter-oldalára kitette annak az újságnak a címlapját, amiben az esettel először foglalkoztak, és arra kérte követőit, hogy olvassák el a történetet, és mutassák meg minél több embernek, hogy mindenki elgondolkodhasson rajta. Demi azért is foglalt állás az eset mellett, mert saját bőrén tapasztalata meg, milyen az, ha napról napra őt bántja mindenki.

„Kiskoromban engem is zaklattak a suliban. Ugyan testileg nem bántottak, de állandóan dagadéknal csúfoltak. A maig napig eszembe jutnak azok a mérgező szavak, amiket akkor hallottam.” – emlékezett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek