Starity

Így néztek ki 25 éve az Irigy Hónaljmirigy tagjai

2015. június 10. 11:11   |   Szerző: Red Lemon Média

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Negyed évszázad zene, barátság és őrültség! Az Irigy Hónaljmirigy idén lesz 25 éves, ennek apropóján gyakran sort kerítenek egy kis nosztalgiára. A népszerű csapat felnyitotta régi fotóalbumát, ahonnan igazi gyöngyszemek kerültek elő.

hirdetés
Így néztek ki 25 éve az Irigy Hónaljmirigy tagjai
Fotó: Irigy Hónaljmirigy

Hosszú haj, bőrnadrág és westerncsizma. 25 éve még a strandra is ilyen szerelésben járt Kabai Laci. Az IHM dobosa ma már mosolyogva gondol vissza azokra az évekre, amikor még maga sem hitte el: a mirigy sikerre van ítélve. „Igazi rockerek voltunk! Hosszú hajam volt, amit gondosan ápoltam… Rendszeresen mentem csalánt szedni, amiből teát főztem a hajmosáshoz. Utólag belegondolva elég hülyén nézhettem ki: hosszú hajú cingár srác, bőrgatyában, westerncsizmában és gumikesztyűben szedi a csalánt a réten. Éjjel-nappal ezekben a cuccokban jártunk, még a strandra is így mentünk” – magyarázta Laci, aki azt is bevallotta, az elején remélni sem merte, hogy a zenekar mellett 25 éven át kitartanak a rajongók. 

„Nem számítottunk rá, hogy ekkora sikerünk lesz, a második platinalemezünket ünnepeltük, de én még mindig sofőrként dolgoztam. Nem mertem felmondani, mert féltem, hogy az érdeklődés, ami körülvesz minket, csak egy fellángolás. Évek után hagytam csak ott a munkahelyem, mert annyi fellépésünk volt, hogy a fáradtságtól már vezetni sem tudtam volna. A családom és a feleségem is támogatott, számukra volt a legnehezebb feldolgozni a változást, ami beállt az életünkben. A zenekar előtt hétköznap dolgoztunk, hétvégén együtt voltunk, mint mindenki más, aztán jött egy időszak, amikor sosem találkoztunk, olyan sokat voltam úton. Akkoriban a párom ezt sosem vetette a szememre, nem is éreztette velem, sok-sok évvel később vallotta csak be, hogy több éjszakát is átpityergett” – idézte fel a zenekar dobosa.

Sipos Peti is nosztalgiával nézegette a régi fotókat. „Mindenkinek hosszú haja volt, sőt, mindenkinek volt haja! Mindannyian 10-20 kilóval könnyebbek voltunk, és nemcsak azért, mert meghíztunk, hanem mert akkor még nem nyomta felelősség a vállunkat. Azt tettünk, amit csak akartunk, senkinek nem kellett megfelelni” – magyarázta Peti. – Akkoriban éjszaka jártunk stúdióba, mert csak úgy kaptunk időpontot. Éjfélre mentünk és ötig-hatig dolgoztunk, előfordult, hogy a padlón aludtunk” – emlékezett vissza az együttes frontembere. 

A zenekar 25 éves születésnapi nagykoncertjén ugyan nem hosszú hajú rocker srácok állnak majd színpadra, de a mirigyek azt ígérik, hogy a régi lendületből ide is jut majd bőven, és hatalmas bulit csapnak decemberben az Arénában. A bulira a jegyek már elővételben kaphatóak, most 10% kedvezménnyel!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek