Starity

Elhunyt A Gyűrűk Ura sztárja, Christopher Lee

2015. június 11. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ma hozta nyilvánosságra Christopher Lee családja, miszerint a színész vasárnap reggel fél 9-kor vesztette életét Londonban.

hirdetés
Elhunyt A Gyűrűk Ura sztárja, Christopher Lee

A 93 éves színész vasánap reggel vesztette életét, nem sokkal azután, hogy légzési problémák és szívelégtelenség gyanúja miatt szállították a Westminster Kórházba Londonban. Christopher halálának hírét felesége, Birgit Kroencke tartotta vissza, mivel szerette volna, ha a család és a barátok tőle tudták volna meg a szomorú hírt. A pár több mint ötven évet töltött együtt, szerelmükből pedig egyetlen lányuk született.

Munkásságát tekintve Christopher számtalan nagy nevű és sikeres produkcióban mutatta meg magát, így láthattuk A Gyűrűk Ura- és A hobbit-trilógiában, a Star Warsban, de rengeteg animációs filmben is kölcsönözte szereplők hangját és sorozatokban is feltűnt. Az 1940-es években kezdett színészkedni, és napjainkban is forogtak körülötte a kamerák. Több évtizedes karrierje során 281 produkcióban tűnt fel színészként, kipróbálta magát producerként, sőt, három lemezt is készített.

Munkájáért több ízben jelölték díjátadókon, és a jelöléseket a legtöbb esetben díjra is váltotta. Halálának híre nem csak családjának, barátainak és rajongóinak törte össze a szívét, hanem egykori kollégái is megragadták az alkalmat, hogy leróják tiszteletüket Christoper előtt.

Christopher hatalmas inspirációt jelentett számomra egész életemben. Megtisztelő volt számomra vele dolgozni, és boldog vagyok, amiért öt közös produkció is összeköt minket [Az Álmosvölgy legendája, Charlie és a csokigyár, A halott menyasszony, Alice Csodaországban, Éjsötét árnyék – a szerk.] – nyilatkozta Tim Burton rendező.

Egy rendkívüli ember és életvezető, ez volt Christopher Lee. Egy valóságos ikon voltál, napokig mesélt történetekkel. Hiányozni fogsz! – csiripelte Elijah Wood a Twitteren.

Borzalmas, amikor az ember elveszít egy régi barátot, és Christopher Lee volt az én egyik legrégibb barátom. 1948-ban találkoztunk először – tudósított a közösségi médián keresztül Roger Moore is.

Szomorúan éretsültem Christopher Lee halálhíréről, aki a Golden Age Of Cinema titánja volt, valamint egy kiváló WW2-es veterán, aki nagyon fog hiányozni – emlékezett meg a színészről az Egyesült Királyság miniszterelnöke, David Cameron. 

A hatalmas, már-már bűnösen alulértékelt Sir Christopher Lee itt hagyott minket. Nagyban hozzájárult az ifjúságomhoz. Viszlát! – búcsúzott Mark Gattis is.

Nyugodjék békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek