Starity

Xabi Alonso hazatér

2010. szeptember 17. 17:05   |   Szerző: Mrs. Frankenstein

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Spanyol Bajnokság hétvégi fordulójában a Real Madrid a Real Sociedaddal találja majd szemben magát. Xabi Alonsót kérdezték a meccsről, mivel ő a Real Sociedadnál kezdte pályafutását.

hirdetés
Xabi Alonso hazatér

Xabi Alonso több témakört illetően is nyilatkozott.

A Real Sociedadról: „A Real Sociedad ellen három pont lesz a tét, 90 percen át hajtani fogok, bár örök életemben Real Sociedad-szurkoló leszek. Mindig szívesen térek haza, minden alkalommal örömmel fogadtak és jól bántak velem.”

A jelenlegi csapata, a Real Madrid játékosairól és stílusukról: „Özil egy nagyszerű játékos. Jól időzít, besegít az építkezésben, és nagyszerűen lát a pályán. Fantasztikusan dolgozik, úgy hiszem, hogy a jövőben nagyon fontos játékos lehet. Cristiano nem ideges. Csak a csapatot akarja segíteni, biztos vagyok benne, hogy hamarosan betalál. Benzema minőségi csatár. Talán egy kicsit befelé forduló, de az odaadása töretlen.”

„A csatáraink a támadószekcióban is védekeznek, így segítenek nekünk, ami szerintem elég jól jön a csapatnak. Nehezebb az ellenfeleknek támadni, ha mi irányítjuk a meccset. Jó munkát végzünk, de ki kell javítanunk néhány hibát, hogy még jobbak legyünk. A rendszerünk dinamikus, gyors, de a helyzettől függően változhat.”

„A góllövők is elkapják a fonalat, nem aggódom a kihagyott helyzetek miatt. Sokkal inkább foglalkoztat a csapat működése, és az edző elképzeléseihez való alkalmazkodás. Ha összeszokottabb csapat leszünk, több gólt szerzünk majd.”

Edzőjéről: „Mourinho nem egy védekező szellemű edző. Az általa irányított Chelsea lehengerlő volt. Meg akarjuk nyerni a meccseinket, versenyképes csapattá akarunk válni. Remélem, hogy fenntartjuk a tegnapi formát. Az edző a kis részletekre fókuszál, amikor elemzi az ellenfelet, és minden játékos, aki dolgozott vele, csak dicséri. Minden, amit a sajtóban elmond, előtte elmondja nekünk.”

Ezek a tények győzelemre fogják vezetni a madridiakat?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek