Starity

Űrlényszemű macska az internet új sztárja

2015. június 23. 12:12   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megvan Grumpy Cat utódja? Az internetezők új kedvenc cicáját, Matildát furcsa betegsége tette híressé.

hirdetés

Fotó: www.aliencatmatilda.com

Nemrégiben hódította meg az internetet Matilda, az Űrlénymacska, aki hatalmas, üveges szemeivel akár egy Tim Burton-karakterként is megállná a helyét. A cicus azonban egy rejtélyes betegségnek köszönheti hírnevét és nem mindennapi külsejét, ami még az orvosoknak is fejtörést okoz.

Így hát gazdái – akik Matilda szolgáiként tekintenek magukra – úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy adománygyűjtő oldalt, az itt összegyűlt bevételt pedig kedvencükre fogják költeni, ha szüksége lesz bármilyen nagyobb egészségügyi ellátásra állapota miatt.

Bár szépek, Matilda szemei ugyanakkor ijesztőek is, mivel senki sem tudja, hogy milyen változáson esnek keresztül legközelebb. Egy olyan genetikai betegséggel küzd, ami miatt a kollagén lebomlott a szemeiben, emiatt pedig a lencsék leválnak. Ez pedig ahhoz vezetett, hogy a szemei egyre nagyobbak lettek. Matilda szolgái minden alkalommal idegesek, amikor állatorvoshoz viszik, mert egy napon, ha fájdalmat okoznak neki, lehet, hogy el kell távolítani ezeket a csodálatos, nagy szemeket – olvasható az oldalon.

Amikor a betegség kezdett felülkerekedni Matildán | Fotó: www.aliencatmatilda.com

Matilda gazdái „A hölgynek” és „A szakállas férfinak” nevezik magukat az interneten, és elárulták, hogy több orvos is gondoskodik kedvencükről, akik mind azzal a céllal vették szárnyaik alá, hogy megkönnyítsék életét és segítsék abban, hogy minél tovább okozzon örömet a párosnak.

Mivel a cicus hamar az internet sztárjává vált, nemcsak hivatalos weblapot és adománygyűjtő oldalt, hanem Facebook-, Instagram- és Twitter-profilt, valamint YouTube-csatornát is létrehoztak neki, hogy az érdeklődők figyelemmel követhessék állapotát és mindennapjait.

Kiscicaként még semmi jele nem volt betegségének | Fotó: www.aliencatmatilda.com

A gazdik azonban nemcsak Matildának gyűjtenek, hanem arra is felhívják a figyelmet, hogy más családok kedvencei is küzdenek ilyen problémákkal. Így arra ösztönzik az embereket, hogy nekik is segítsenek, például a vancouveri Paws for Hope és a kanadai Federation of Humane Societies nevű szervezeteken keresztül.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek