Starity

Már megtekinthető a mozikban az Agymanók

2015. június 25. 20:08   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Június 25-étől, azaz mától játsszák a hazai mozik a Pixar visszatérő filmjét, mely az Agymanók címet viseli. A stúdiótól utoljára két évvel ezelőtt láthattunk filmet, akkor a Szörny Rt. előzményét, a Szörny Egyetemet készítették el.

hirdetés

A film történetének középpontjában egy kislány, Riley áll, akinek fejében megismerkedhetünk az őt irányító öt érzelemmel: Derűvel, Bánattal, Haraggal, Majréval és Undorral. Ők Riley agyában, a Központban laknak, és meghatározzák a lány viselkedését, érzelmeit, befolyásolják hangulatát. Szerepük különösen fontossá válik, hiszen a csendes, kertvárosi életet hamarosan nagyvárosira cseréli a család, mikor az apuka San Fransiscóban kap állást. A tinédzserkor hajnalán nehéz megszokni egy új várost, így a Központban kitör a káosz. Derű mindig megpróbálja a dolgok pozitív oldalát láttatni, a többieknek azonban más a véleménye arról, hogyan kell viszonyulni az új élethez.

A Pixar legújabb filmje különös meglepetést okozott a stúdiónak: bár ez az első produkciójuk, mely nem első helyen nyitott a jegyirodáknál, ugyanakkor messze felülmúlta a várakozásokat, hiszen több mint 90 millió dolláros bevételt hozott. Ezzel az Agymanók lett minden idők legtöbbet hozó nyitóhétvégés, eredeti filmje, maga mögé utasítva az eddig vezető Avatart. A kritikusok emellett kitörő lelkesedéssel fogadták az érzelmek kavalkádját, sokak szerint ez az eddigi legviccesebb Pixar-alkotás.

A Pixar számára egyébként visszatérő év az idei, hiszen a szokásoktól eltérően két filmet mutatnak be. Az eredeti tervek felbolydulását okozó film, a The Good Dinosaur ugyanis tavaly került volna mozikba, rendezőváltás és egyéb problémák miatt viszont csak idén ősztől lesz látható. Ezután pedig felváltva tervezik eredeti filmekkel és folytatásokkal megörvendeztetni a nézőközönséget.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek