Starity

Megjelent az ersch első kisfilmje

2015. július 08. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Július 5-én debütált az AWS-frontember, Siklósi Örs szólóprojektjének szerzeménye, melyhez a zenekar már le is forgatta első kisfilmjét.

hirdetés
Megjelent az ersch első kisfilmje
Fotó: Facebook/ersch

Az ersch frontemberét, Siklósi Örsöt a budakeszi székhelyű AWS éléről is ismerhetik a hazai metalrajongók. A fiatal zenész mögött igen termékeny időszak áll, ugyanis egy csokorra való már megírt szerzeménnyel a háta mögött úgy döntött: az AWS stílusához nem illő dalok is megérnek egy misét, így ersch néven szólóprojektbe kezdett barátai, Gadolla Gergely, Varga Gergő és Veress Áron közreműködésével.

Munkájuk gyümölcseként július 5-én debütált a srácok első megfilmesített dala, mely a Bajt okoz címet kapta. A forgatás és a szólóprojekt kapcsán faggattuk az énekest.

– Ha jól tudom, többek között azért is alakult a zenekar, mert számos olyan, már megírt szerzeményed gyűlt össze az évek során, amely nem fért bele az AWS image-ébe. Mit lehet tudni e dalok születéséről? Miben másak az AWS-dalokhoz képest?

– Alapvetően akusztikus gitáron szoktam a nótákat írni. Van, amit át lehet ültetni keményebb műfajba, de van, amit egyáltalán nem. Ezek sokkal konszolidáltabb, alternatív, néhol pop-rock dalok, amik egyáltalán nem férnek bele az AWS repertoárjába, és a fiókban szoktak kikötni. Mivel nem szerettem volna, hogy eltűnjenek a süllyesztőben, megpályáztam a Cseh Tamás Programot, ahol több társammal együtt nyerhettem támogatást. Ennél jobb lehetőség nem is adódhatott volna számomra, hiszen lehetőséget kaptak a dalok, hogy napvilágot lássanak.

– A napokban jelent meg első megfilmesített dalotok, a Bajt okoz. Mit lehet erről a nótáról tudni? Mi inspirálta? Hol forgattátok, és honnan jött az alapkoncepció ötlete? 

– A munka során segítségemre van három nagyon jó barátom. Roni, aki ugye az AWS-ben is dobol; Geri, egy nagyon régi cimborám; valamint Dzsí, aki régen az AWS-ben is basszusgitárosunk volt, és jelenleg a Wellhelloban ténykedik. Amikor megkaptuk a támogatást, levonultunk Kaposvárra, mindentől elzárva, és elkezdtük együtt kibontogatni a témákat. Ez volt az egyetlen olyan szám, ami még nem volt megírva, ezért ebben hallható leginkább a kollaboráció, és ezért lett ez a legjobb, legalábbis szerintem. Szokásos életérzésekről szól: fiatalságról, az idő kihasználásáról, arról, hogy tegyünk meg mindent, amit csak tudunk, ameddig csak lehet, és hogy ne vesztegessük el a perceinket. A klip tökéletesen bemutatja azt, amit látni szerettünk volna. Igazából csak lementünk a Balatonra, a Káli-medencébe, és buliztunk három napot. Az látható a videóban, amit ténylegesen csináltunk, és ezért nem lett mesterkélt. Igazából olyan, mintha egy videonaplót néznék a hétvégünkről. Szóval büszkén állíthatom, hogy a videós csapat, a PUR E tökéletes munkát végzett!  

– Mit tudhatunk, min dolgozik a zenekar jelenleg?

– A program kapcsán egy ötszámos lemezt is rögzíteni kell, ezek a felvételek a napokban is zajlanak, és hamarosan napvilágot látnak.

– Visszatérve a zenekarokra: mennyiben más számodra az ersch az AWS-hez képest?

– Ez sokkal inkább az én egyéni zeném, az én egocentrikus önmegvalósításom. Az AWS-ben négyen írjuk a dalokat, ezért ennyire eklektikus, ennyire négyféle. Valahol mélyen megtalálható benne ez is, de van mellette Brucki, Dani és Roni is. Az ersch én vagyok.

– Végezetül, hol találkozhatunk veletek legközelebb?

– Játszunk július 18-án az EFOTT-on, valamint lesz egy kisebb akusztikus utcazenélős performanszunk a Szigeten is. Az AWS-szel ősszel rengeteg koncert lesz (szerencsére), így nem is nagyon maradna idő ezzel koncertezgetni. Szeptembertől pedig elkezdek egyéni akusztikus koncerteket is adni. De ezekről bővebben majd akkor.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek