Starity

Klippremier: Bring Me The Horizon – Throne

2015. július 25. 17:05   |   Szerző: jennymiley00

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Július 23-án debütált a BBC Radio 1 adásában a Bring Me The Horizon legújabb dala, a Throne. A premier után rögtön felkerült a hozzátartozó kisfilm is a banda YouTube-csatornájára.

hirdetés
Klippremier: Bring Me The Horizon – Throne

A Bring Me The Horizon rengeteget változott az évek alatt, de soha nem így – írja a Rolling Stone

Metalcore-bandaként kezdték a srácok a zenélést 2003-ban, azóta pedig többször vittek bele elektronikus, akusztikus, zongora- és zenekari elemeket dalaikba, ezek miatt pedig egyre népszerűbbé váltak. A sok kísérletezés ellenére a Bring Me The Horizon továbbra is a metalt erősítette – egészen mostanáig.

A banda ötödik lemeze, a That's The Spirit inkább Muse- és Linkin Park-hangzású lesz, mint Metallica- és Lamb of God-. Az énekes, Oli Sykes sokkal kevesebbet hörög (ami köszönhető annak is, hogy nem tett jót a hangszálainak), a többi tag pedig egy sokkal rétegesebb, dinamikusabb, indie rock/alternatív rock/pop által inspirált hangzással követi.

Bár a srácok már két dalt is megmutattak az albumról (Drown és Happy Song), az első hivatalos kislemez mégis a Throne lett, ami egy agresszivitás nélküli, gyors ütemű, melodikus és hangos számmá sikeredett, ugyanakkor betekintést ad a közelgő album hangulatába is.

„Már nem hallgatunk extrém deathcore metalt – magyarázza a nagy változást a banda billentyűse és elsődleges dalszövegírója, Jordan Fish a Rolling Stone-nak. – Nem akarjuk megjátszani, hogy tele vagyunk dühvel. Szerintem az emberek átlátnának ezen. Ez az egyik legegyszerűbb és legőszintébb dal, amit valaha írtunk. Vannak benne olyan elemek, amik az előző albumon is megtalálhatóak voltak, de sokkal gyorsabb ritmussal és nagyon erős dallamokkal rendelkezik. Nyilvánvalónak tűnt, hogy ez legyen az első kislemez, mert annyira fülbemászó és jó energiájú dal.”

Jordan az interjúban hozzátette, hogy a pozitívabb hangulatú stílus ellenére még mindig vannak nehéz időszakai a bandának. Az új dalok viszont arról szólnak, hogy el kell fogadnunk, hogy mindenkinek vannak problémái és szorongásai, de meg kell próbálnunk pozitívnak maradni, hisz mást úgysem tehetünk. 

A Bring Me The Horizonnak van oka túlterheltnek éreznie magát, hisz az évek alatt rengeteg megpróbáltatáson mentek keresztül. Mielőtt a banda elkezdett volna dolgozni korábbi lemezén, a Sempiternalon, Oli Sykes egy tudatmódosító szer, a ketamin függője volt, amit általában állatok nyugtatására szoktak használni. Sykes egy hónapra rehabra került, és most az új album dalain keresztül készen áll arra, hogy elmesélje a történetét a függőségéről és legyőzéséről.

Valaki mondta Olinak, hogy »Ez a beszéd« [A korong címére utal] és neki rögtön megtetszett. Ezt a kifejezést általában akkor használjuk, ha a dolgok kicsit rosszul állnak. Például »Ó, gyerünk, fel a fejjel. Ez a beszéd«. Mind úgy éreztük, hogy ez magába foglalja a lemezt, ami enyhén pozitív, de ugyanakkor szomorú is lesz érzelmileg – tette még hozzá Fish.

A Bring Me The Horizon új albuma szeptember 11-én jelenik meg.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek