Starity

A Variety címlapján pózol PewDiePie

2015. július 27. 18:06   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Napjaink legnagyobb népszerűségnek és sikernek örvendő YouTubere köszön vissza a magazin legújabb számának címlapjáról.

hirdetés
A Variety címlapján pózol PewDiePie
Fotó: Jeff Minton/Variety

Valószínűleg kevesen vannak azok, akik még soha életükben nem találkoztak a PewDiePie névvel, hiszen még az internet legmélyebb bugyraiban is akadnak rajongók, vagy akár utálók. E felhasználónév alatt tevékenykedik ugyanis 2010 óta a YouTube-on a svéd Felix Kjellberg, aki különböző számítógépes és videojátékokkal szórakoztatja a mára közel 39 millióra duzzadt feliratkozótáborát.

Az elmúlt öt év alatt nem kevesebben, mint 10 milliárdan voltak kíváncsiak vicces videóira, így a nagy siker kapcsán a Variety és a Tubular Labs összefogott, hogy a statisztikák alapján felállítsanak egy listát. A számok pedig nem hazudnak, hiszen a 25 éves gamer landolt az élen, tehát tagadhatatlanul ő napjaink legsikeresebb YouTubere.

Íme a teljes névsor:

  1. PewDiePie
  2. Nigahiga
  3. Joey Graceffa
  4. MyLifeAsEva
  5. MKBHD
  6. Vsauce
  7. The Young Turks
  8. Shaytards
  9. Rosanna Pansino
  10. Dude Perfect
  11. Lindsey Stirling
  12. Mighty Car Mods

A YouTube eltörli a határokat a közönség és az alkotó között. Az emberek kötődnek ahhoz, akit néznek. Szinte olyan, mintha együtt lógnának – árulta el a Varietynek Pewds, aki sok más vloggerhez hasonlóan barátként tekint nézőire.

A nagy rajongótábor azzal jár, hogy lépten-nyomon felismerik az utcán, legyen a világ bármely pontján is. Emlékszem, hogy amikor először teljesen lesokkolt a dolog, Szingapúrban voltam és több száz ember ácsorgott a hotel előcsarnokában, mert posztoltam egy ott készült képet a Twitteren. Egyáltalán nem számítottam erre.

Tavaly a népszerű animációs sorozat, a South Park egy epizódjában is feltűnt; saját nevével, jelmondataival és logójával fémjelezett termékeket árul webshopjában, idén október 20-án pedig kiadja első saját könyvét is, ami a This Book Loves You címet viseli.

A hatalmas ismertség és az, hogy több lábon is áll, elég sokat hoz Felix konyhájára, hiszen nemrégiben kiderült, hogy a 2014-es év során 7,4 millió dollárt keresett. Ez pedig, lássuk be, nem rossz ahhoz képest, hogy öt éve még egy számítógépre is alig tellett neki, ugyanis otthagyta a főiskolát és hotdogárusként vágott bele nagybetűs életbe, hogy megálljon a saját lábán.

Fő célja azonban nem az volt a YouTube-bal, hogy az egész világ megismerje és meggazdagodjon, hiszen akkor még álmában sem gondolta volna, hogy ma ebből fog megélni. Az a célom, hogy szórakoztassam az embereket. Minden időmet erre szánom.

Fotók: Jeff Minton/Variety

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek