Starity

Bébifókát mentettek a kíváncsi tehenek

2015. július 27. 20:08   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy lincolnshire-i réten talált rá egy csapat kíváncsi tehén egy ötnapos fókára, aki beleragadt a sárba.

hirdetés

Múlt hónap végén a 67 éves Ian Ellis az Egyesült Királyságbeli Lincolnshire-ben található Frampton Marsh természetvédelmi parkban volt madárlesen, ám a szárnyasok helyett egy furcsán viselkedő tehéncsordára lett figyelmes. Az állatokat pedig nem a finom fű, hanem egy apró, sárba ragadt fókakölyök vonzotta oda – számolt be a hírről az ABC News.

Ellis átvizsgálta a környéket, hátha rábukkan a csöppség édesanyjára, de a keresés kudarcba fulladt, ezárt úgy döntött, hogy szakértők segítségét kéri. Felkereste hát először a Brit Királyi Madárvédelmi Egyesület (Royal Society for the Protection of Birds) gondnokát, Toby Collettet, majd a skegnessi fókamenedékhely, a Skegness Natureland Seal Sanctuary elnökét, Duncan Yeadont is.

Fotók: Skegness Natureland Seal Sanctuary

Yeadon telefonon keresztül adott utasításokat a két férfinak, hogy hogyan mentsék ki az apró jószágot a sárból anélkül, hogy bántódása esne. Az akció szerencsére problémamentesen lezajlott, majd a rehabilitációs központba szállították az akkor nagyjából ötnapos bébifókát, aki feltehetőleg a közeli Északi-tengerből úszott be a lápba a dagály idején.

Amint a kislány bekerült a Naturelandbe, rögtön a fókakórházba került, hogy elkezdjék a kezelését. Az volt a fő probléma, hogy ötnapos korában magára hagyták a szülei, így jó ideje nem evett már és elég sok súlyt veszített, valamint ki is volt száradva – írta Richard Yeadon nemrégiben a Facebookon, majd hozzátette, hogy amint teljesen egészséges lesz a Celebration névre keresztelt kölyök és már képes lesz önállóan enni, szabadjára engedik.

Fotók: Skegness Natureland Seal Sanctuary

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek