Starity

A The Messengers megmentéséért kampányolnak a rajongók

2015. augusztus 04. 09:09   |   Szerző: vikimumus

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogy általában a bukott sorozatok esetében történni szokott, a The Messengers rajongói sem törődtek bele, hogy kedvenc történetük véget ért, ezért az interneten kampányolnak a folytatásért.

hirdetés
A The Messengers megmentéséért kampányolnak a rajongók

2015. április 17-én indult az amerikai The CW csatornán a The Messengers című misztikus sorozat, amelyről már akkor tudni lehetett, hogy nem jósolnak neki nagy jövőt. A széria ugyanis amolyan „lesz, ami lesz” alapon indult, ami azt jelenti, hogy a The CW úgy volt vele, hogy ha nem lesz sikeres a sorozat, akkor nincs semmi gond, úgyis van más ötlet.

Bár felvetésként azt olvashattuk, hogy ha jobban teljesít, mint a Hart of Dixie (nálunk: Szívek doktora), abban az esetben talán zöld utat engednek a második szezonnak. Sajnos ez nem történt meg, ugyanis Zoe Hart történetét valamivel többen követték, mint az angyalok sztoriját.

A csatorna viszont így is bajban volt, ugyanis egymillió körüli nézettséget tudott hozni a The Messengers péntek esténként, vagyis azon a napon, mikor jóval kevesebben ülnek tévé elé, ezt pedig már sikernek lehet nevezni. Így a sorozat gyakorlatilag vetekedett a The CW más – nézettebb –  napon vetített műsoraival, mint például a Beauty and the Beasttel (hazánkban: A szépség és a szörnyeteg) vagy éppen a már említett Hart of Dixie-vel.

Talán éppen ezért volt indokolatlan a csatorna döntése, miszerint törli a sorozatot. A hírt ugyanis már az első 3 epizód levetítése után bejelentették, pedig a széria már akkor jó számokat hozott. A közlemény után a nézettség pedig több rész esetében is emelkedett, ami azt jelenti, hogy simán megkaphatta volna az új szezonra szóló berendelést, ha nem is őszre, de legalább a következő nyári szezonra.

Természetesen a rajongók azonnal kifejezték nemtetszésüket az internetes felületeken. Szerintük nem volt jogos a sorozat törlése, mert ha egy alkotás a péntek esti idősávban, méghozzá többségében nyáron ilyen jó számokat tud hozni, akkor azt hiba lenne nem folytatni. A Facebookon kampányt indítottak azért, hogy legalább egy websorozatokat vetítő internetes oldal felfigyeljen a szériára és esélyt kaphasson a 2. évad. Ennek érdekében indították a közösségi oldalon #savethemessengers hashtaget.

Vigyázat, spoilerveszély!

A sorozat egyébként arról szól, hogy a Sátán Földre érkezésével egy időben 5 ember hirtelen életét veszti, majd nem sokkal később feltámad. Vera, Joshua, Raul, Peter és Erin különleges képességeket tapasztalnak magukon. Megtudják, hogy erejüket azért kapták, hogy megállítsák a Lovasokat, és ezzel együtt a pecsétek feltörését, amelyek az Apokalipszishez vezetnek. Időközben kiderül azonban, hogy Rose, akiről azt hitték, hogy ő is közéjük tartozik, valójában az egyik Lovas. Később megtalálják a hatodik hírvivőt, Koát, majd a széria vége felé a hetedik, Zahir is csatlakozik a csapathoz. A sorozatban végig nagy szerepet kapnak a döntések, ugyanis a szereplők helyes és helytelen cselekvései meghatározzák a további történéseket.

Bár az első évad lezártnak is tekinthető, hisz a hírvivők megakadályozták az ötödik pecsét feltörését, mégis lenne mit folytatni rajta. Az utolsó percekben ugyanis megtudhattuk, amit előtte csak sejtettünk: Erin gyermeke, Amy nem más, mint az Antikrisztus, vagyis a Sátán emberi segítője, míg Vera fia, Michael Mihály arkangyal, akit Amytől kell megvédeni. A folytatás tehát ezen a szálon mehetne tovább.

A szereplők összebarátkoztak a forgatáson

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek