Starity

Magyarországra látogat Alexander Rybak!

2015. augusztus 04. 20:08   |   Szerző: Törpemókus

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2009-es moszkvai Eurovíziós Dalfesztivál éléről ismert norvég énekes és hegedűs a Budapesti Nyári Fesztivál keretében lép fel hazánkban.

hirdetés
Magyarországra látogat Alexander Rybak!
Fotó: Facebook/Alexander Rybak

Alexander Rybakot 2009-ben ismerhette meg az egész világ, amint hazáját, Norvégiát képviselte Fairytale című dalával Moszkvában, az 54. Eurovíziós Dalversenyen. A fesztivált toronymagasan 387 ponttal nyerte meg, ezzel pedig megdöntötte az akkori csúcstartó, Lordi 292 pontját. Alex rekordját eddig még egyetlen győztesnek sem sikerült túlszárnyalnia.  

A verseny után közvetlenül kiadta Fairytales című albumát, ami több mint 20 európai országban jelent meg, többek között Görögországban, Ausztriában és a Benelux államokban is. A lemez tripla platina minősítést kapott Norvégiában, mindemellett Svédországban arany, Oroszországban pedig dupla platina minősítéssel gazdagodott. A Fairytale egy teljes héten át vezette az európai iTunes listát.

Rybak második korongja No Boundaries címmel látott napvilágot 2010-ben, ami hasonló sikerekben részesült, mint elődje. Azóta az énekes-hegedűs kiadott egy karácsonyi albumot, megjárt 36 különböző országot és az Így neveld a sárkányod második részéhez dalt is szerzett. A legfrissebb klipje már a kétmillió küszöbét tapossa, koncertezést illetően pedig ezúttal Magyarország a célpontja.    

Az Eurovízió-nyertes 2015. augusztus 20-án este nyolc órai kezdettel fog fellépni a Budapesti Nyári Fesztivál keretében a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mint sztárvendég. Az est java részében az M1 komolyzenei tehetségkutató műsorában, a Virtuózokban feltűnt zenészek fogják szórakoztatni a közönséget, sztárvendégként pedig Miklósa Erika operaénekesnő és az említett Alexander Rybak fog közreműködni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek