Starity

Elhatárolódott A fantasztikus négyestől a rendező

2015. augusztus 07. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A fanasztikus négyes ezen a héten mutatkozik be az amerikai mozikban, ám annyira rosszul fogadták, hogy a rendező, Josh Trunk elhatárolódott alkotásától.

hirdetés
Elhatárolódott A fantasztikus négyestől a rendező
Fotó: Fox

Amikor januárban megjelent az előzetese, A fantasztikus négyes rajongótábora még joggal reménykedhetett abban, hogy a 10 évvel ezelőtti film újragondolt verziója intelligens és színvonalas lesz. A rebootot ezen a héten mutatják be az amerikai mozik, a kedd óta csordogáló kritikák azonban azt sejtetik, hogy ezúttal sem sikerült jól hozzányúlni az alapanyaghoz.

A Rotten Tomatoes kritikai gyűjtőportálon jelenleg 10% alatti értékelésen áll az alkotás, és minden kritikus, valamint néző szerint az utolsó harmada egy értelmetlen CGI-áradatba csapott át, ráadásul teljesen hiányzik belőle az a humor és dinamika, ami a képregényverziót annyira élvezhetővé tette, és ami még a földig lehúzott 2005-ben és 2007-ben bemutatott filmekben is megmutatkozott.

A rendező, Josh Trank egy azóta törölt tweetben tárta szét karjait: Egy évvel ezelőtt egy fantasztikus változatom volt ebből. És remek kritikákat kapott volna. Talán sosem fogjátok látni. De ez a valóság.

Úgy tűnik, a rendező nem először rúgja össze a port a filmipar döntéshozóival. Május elsején derült ki, hogy kiszáll az akkor még cím nélküli, ma már Rogue One címmel futó Star Wars-filmből, aminek az előkészületein dolgozott, később pedig pletykák keltek szárnyra arról, hogy A fantasztikus négyes forgatásán lehetetlenül viselkedett. Bár Trank arra hivatkozik, hogy a Fox stúdió kivette a kreatív irányítást a kezéből, bármi is legyen az igazság, a végeredmény elég lesújtó.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek