Starity

10+1 dolog, amit nem tudtál a Szerelmünk lapjairól

2015. augusztus 14. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha valakit megkérdeznél, melyek a kedvenc romantikus filmjei, a 2004-es megjelenésű Szerelmünk lapjai mindenképpen helyet kapna a listán. Ezúttal 10+1 érdekességet hoztunk el a filmről, melyekről valószínűleg nem tudtál.

hirdetés
10+1 dolog, amit nem tudtál a Szerelmünk lapjairól

1. Allie és Noah karakterének eljátszására a sztárvilág krémje pályázott, ám végül Rachel McAdamsre és Ryan Goslingra esett a készítők választása. Allie szerepéért meghallgatták többek között Britney Spearst, Reese Witherspoont és Jessica Bielt is; míg Noah-t szívesen alakította volna Justin Timberlake és Tom Cruise is.

Ez egy olyan szerep lett volna, amit nagyon akartam. A texasi láncfűrészes forgatásának kellős közepén tartottunk, így csupa véres kosztümben érkeztem a Ryan Goslinggal közös meghallgatásunkra – nyilatkozta akkoriban az ELLE magazinnak Jessica.

2. Nick Cassavetes rendező azért választotta Ryan Goslingot Noah szerepére, mert meglátása szerint a színész nem volt jóképű. Nick a következő szavakkal közölte az akkor még kezdőnek számító Ryannel a jó hírt: Azért választottalak téged erre a szerepre, mert te nem vagy olyan, mint a többi fiatal színész Hollywoodban. Nem vagy se jóképű, se menő, csak egy átlagos srác. Kedves.

3. Ryan a forgatások alatt barna kontaktlencsét viselt, mivel az idősebb Noah-t alakító James Garnert barna szemekkel áldotta meg a sors, és nem szerette volna kitenni a lencseviselettel járó macerának idős kollégáját.

4. Fordított sorrendben vették fel a jeleneteket. Először azokat forgatták le, melyekben Allie és Noah már idősebbek, és csak ezután kerültek dobozba a szerelmespár megismerkedését és szerelmének kibontakozását nyomon követő képkockák. Ez már csak azért sem volt könnyű feladat, mivel a karácsonyi szünet alatt Ryan közel 10 kilót hízott, így őrült fogyókúrába kellett kezdenie, hogy jól mutasson a kamerák előtt.

5. A forgatás kezdetén Rachel és Ryan ki nem állhatták egymást. Amennyire jól működött a kémia a két színész között a filmvásznon, legalább annyira utáltak egymással dolgozni a forgatások megkezdésekor. Különös volt egy szerelmes történetet forgatni, miközben ki nem állhatjátok egymást a kollégáddal – elevenítette fel a történteket Rachel és Ryan a The Guardiannak adott interjújában, melyet később a film rendezője is megerősített a VH1-nak.

„Egy nagyobb jelenetet forgattunk 150 fővel, amikor Ryan odajött hozzám, hogy beszélhetnénk-e. Ők Rachellel éppen egy jeleneten dolgoztak, amikor azt találta mondani, hogy vigyem onnan Rachelt, és hozzak helyette egy másik színésznőt, akivel lehet is együtt dolgozni. Hitetlenkedve kérdeztem, mégis miről beszél, mire ekképp válaszolt: »Nekem ez nem megy. Vele nem. Ez így nem fog működni.« Így hát beültünk a producer irodájába, ahol kígyót-békát kiabáltak egymásra, majd mindenki ment a maga dolgára. [...] Ez volt az a pont, ahonnan jobbra fordultak a dolgok.”

6. Az Allie vőlegényét alakító James Marsden úgy gondolta, hogy teljes bukás lesz a film, mert állítása szerint végtelenül unalmas. (Vagy netán féltékeny volt, amiért Allie Noah mellett kötött ki?)

7. A vacsorajelenetnél látható asztalt Ryan Gosling készítette. A színész nagyon komolyan vette a szerepét, így ő maga is elvonult két hónapra a nyilvánosságtól Charlestonba, és bútorokat fabrikált, hogy még közelebb érezhesse magához Noah sorsát. A film díszlettervezőjének annyira megtetszett a színész ötlete, hogy hajlandó volt felhasználni Ryan néhány munkáját a filmben.

8. Az idős Allie-t alakító Gena Rowlands a rendező édesanyja.

9. Van néhány baki a filmben. Az egyik ilyen, hogy az 1940-es években játszódó történet adaptációjában láthatunk néhány parkolóórát, melyek a valóságban akkoriban még nem jelentek meg az utcákon; valamint a Billie Holiday-dal, amit 1940-ben hallgat Allie és Noah, csak négy évvel később jelent meg a valóságban.

10. Rachel McAdamsnek mindössze egy éjszakája volt felkészülni a meghallgatásra, ami már csak azért sem volt könnyű feladat, mivel a színésznőnek aznap este egy filmpremieren kellett megjelennie. Ennek ellenére csodálatos alakítást nyújtott és rögtön megkapta a szerepet.

+1 A legfrissebb hírek szerint a The CW hamarosan drámasorozatot készít Nicholas Sparks 1996-ban megírt történetéből, melyre maga az író is áldását adta – mi több: részt vesz a forgatókönyv megírásában és társproducerként is kiveszi részét a feladatokból. Arról azonban egyelőre nem áll rendelkezésre információ, hogy mikor kezdődnek meg a forgatások, és kik alakítják majd az ikonikus karaktereket, de a könyv és a film sikeréből kiindulva sokan kíváncsian lesznek rá.

via Seventeen & ET Canada

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek